Handig: zo bespaar je 5 minuten op ieder schoonmaakklusje

Door Celine Werner

Beter voorkomen dan genezen is een algemene wijsheid. En dat geldt niet alleen voor jou, maar ook voor je woning! Door regelmatig te poetsen en een paar simpele trucs toe te passen, blijft je (t)huis schoon, en bespaar je tijd op ieder schoonmaakklusje. Leuk, toch?

Sorteer je kleding meteen als je je uitkleedt

Heb je maar één wasmand voor al de vuile kledingstukken? Niet echt handig! Als je direct de onderbroeken bij de hete was, de gekleurde bij de gekleurde, donker bij donker enz. gooit, dan bespaar je jezelf de vervelende klus van het sorteren. Verschillende manden gebruiken dus!

Een afzuigkap, niet echt nodig? Think again!

Vergeet nooit de afzuigkap aan te zetten tijdens het koken! Je zult jezelf zeer dankbaar zijn tijdens de volgende poetsbeurt, want enkel zo vermijd je dat er te veel olievlekken op je afzuigkap en muren terechtkomen.

Afwassen tijdens het koken

Is het grote snijwerk achter de rug, suddert het vlees en borrelen de groenten? Doe dan in tussentijd even de afwas van vanmorgen, nu je toch in de keuken staat. Als je de pannen direct erna in het sopje zet, is de grote afwas nog snel gedaan.

Spoelen is tijdverlies

Spoel je je servies eerst af nog voor je het in de vaatwasser stopt? Waarom zou je? Bij de meeste vaatwassers zit een voorspoelfunctie ingebouwd.

Een kleine handeling na het douchen

Door de muren even na te drogen na je douche, heeft de echte viezigheid geen kans om op te bouwen, en dat scheelt je dan weer een grote schrobbeurt

Geef schoonmaakmiddel de tijd om in te trekken

Zeep is ervoor gemaakt om alles schoon te krijgen, maar ook om het vuil los te weken. Geef het product dus de tijd om in te trekken, dan moet je minder gebruiken, en kun je in tussentijd een ander klusje doen.

Je schoonmaakdoeken, stofzuiger en bezem verdienen ook een poetsbeurt

Probeer al je kuisgerief ook goed proper te maken na al het harde werk. Doe je dat niet, dan zul je volgende keer al het vuil verspreiden. Vies!

Schoenen in huis, is not done

Het is de makkelijkste manier om te zorgen dat het vuil en stof buiten niet binnenkomen. Het scheelt je zeker één vloer-kuisbeurt per week, dat is zelfs nog meer dan 5 minuten.

Bron: libelle.nl

 

Nog meer tips voor je huis:

Partner Content