Getty Images

Gek op herfstdecoratie? Begin bij je voordeur

Door Sara Dekens

Is jouw voordeur al herfstproof? Nu de zomer voorbij is en de mooie herfstkleuren hun intrede deden in het land, is het tijd om je decoratie in huis aan te passen. En beginnen doen we door de herfst naar de voordeur te brengen.

Herfst aan je voordeur

1. Een mooie herfstkrans

Wat is er gezelliger dan een sfeervolle herfstkrans aan je voordeur? Je vindt allerlei leuke varianten in de winkel of het tuincentrum, maar waarom maak je ‘m niet gewoon zelf? Wij leggen je hier uit hoe je te werk gaat!

2. Een hartelijk welkom

Een warmer welkom dan met een mooie kokosmat inclusief uitnodigende tekst kun je je niet wensen. Kom erin!

3. Vergeet de pompoenen niet

Neen, pompoenen zijn niet enkel bedoeld voor Halloween. Je kunt er ook een gezellige herfstsfeer mee creëren. Varieer in kleuren en groottes, en zet ze bij elkaar. Wil je er toch al een griezelig halloweentintje aan geven? Voeg dan zeker je beste uitgekerfde exemplaar toe met een lichtje erin. Hallo sfeer!

4. Werk in de hoogte

Heb je trappen aan je voordeur? Door op elke trap herfstdecoratie te voorzien, creëer je een uniek effect. Geen trappen? Geen probleem! Werk in de hoogte door een tafeltje, een bank, een houten kist of een trapje naast je deur te zetten. Decoreer zoals jij dat mooi vindt met pompoenen, lichtjes, bloemen, planten en lantaarns.

5. Ga voor de farmhouse look

De farmhouse stijl past perfect bij de herfst. Combineer pompoenen met een rustieke country toets. Denk aan een hooibaal, houten kratten, lantaarns en eventueel een oude melkkan.

6. Herfstdecoratie: combineer met planten

Groen doet het altijd goed als decoratie, ook aan je voordeur. En als je dacht dat het plantenseizoen voorbij is, heb je het mis. Er is misschien minder keuze dan in de zomer, maar de typische herfstbloeiers zijn prachtig! Wat dacht je van de aster, de chrysant of de gele zonnebloem?
Tip: kun je niet genoeg krijgen van pompoenen? Gebruik de uitgeholde versie als plantenpot.

7. Rechtstreeks uit de natuur

Niet alleen planten, maar ook andere natuurlijke elementen doen het goed als herfstdecoratie. Waarom trek je niet naar het bos nu het er op z’n mooist is? Je vindt er allerlei dingen waar je mee aan de slag kunt: bladeren, nootjes, dennenappels, mos, kastanjes, takjes en nog zoveel meer. Op zoek naar inspiratie? Hier vind je de nodige creatieve ideeën voor de herfst.

Meer leuke ideeën voor in de herfst:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content