Hier hoest je de hoogste huurprijs op als single

Door De Redactie

De maandelijkse huur is voor veel singles een stevige hap uit het budget. De Belgische prijzen swingen de pan uit op heel wat plekken, maar deze locaties spannen echt wel de kroon. 

Een studie van Nested, een internationaal immokantoor, ging op zoek naar het antwoord op de vraag: waar betaal jij het meest als single huurder? Een appartement van minimum 40 vierkante meter was de enige voorwaarde. Ze stelden een ranglijst op van de duurste hoofdsteden om in je eentje een woning te huren.

Opvallend duur

In de top 5 van duurste steden prijken op de eerste 2 plaatsen Amerikaanse steden: San Francisco en New York. Je telt er respectievelijk 1961 en 1879 euro per maand neer om als single een appartement te huren. Hongkong, Dubai en Singapore vervolledigen de top 5 met een huurprijs rond de 1320 euro.

Goedkoopste plekjes

Onze hoofdstad Brussel bengelt onderaan de lijst op de 43ste plaats. Voor ‘maar’ 544,7 euro per maand ben je als single best nog goed af in de Belgische hoofdstad. De goedkoopste stekjes vind je in Jakarta (Indonesië), Osaka (Japan) en Barcelona. Voor ongeveer 470 euro vind je daar een plekje om te wonen als single.

Beter af in buurland?

Wil je toch nog op zoek gaan naar goedkopere alternatieven? Dan ben je in de buurlanden niet per se beter af. Amsterdam staat op de 17de plaats met een huurprijs van 895 euro per maand. Parijs vinden we vlak onder Amsterdam, met 850 euro per maand.

Bron: HLN en Nested, beeld: Getty Images

Mis zeker niet:

Partner Content