Getty Images

Je overloop inrichten: nuttige tips en inspiratie

Door Sara Dekens

De overloop is vaak het laatste stukje van je huis dat je gaat inrichten. Natuurlijk staat de kamers stylen bovenaan je prioriteitenlijstje, maar de overloop wordt te vaak vergeten. Nochtans lopen we er vaak door en is deze ruimte ten volle benutten dankzij onze tips helemaal niet zo moeilijk.

Overloop inrichten: handige tips en inspiratie

Maak gebruik van de muren

Veel ruimte om te decoreren heb je doorgaans niet op je overloop, maar er is geen reden tot paniek. Omdat de muur waar je trap loopt erg hoog is, biedt deze veel mogelijkheden. Een mooi kleurtje – eventueel tot op een bepaalde hoogte – is een prima begin. Helemaal afwerken doe je met leuke familiefoto’s of een gallery wall met posters in een thema naar keuze.

Zet je trap in de verf

De trap vormt een belangrijk onderdeel van je overloop en verdient dus wat extra aandacht. Heb je een oudere trap? Dan kun je ‘m gaan renoveren, maar in de meeste gevallen doet een laagje verf ook wonderen. De meeste mensen spelen op veilig en kiezen voor wit, maar onderstaande voorbeelden bewijzen dat er niets mis is met een beetje kleur. Durf jij gaan voor roze, groen of blauw?

Tip: Leg jij ook soms spullen op de trap in de hoop dat iemand ze mee naar boven neemt? Je bent niet de enige! Vind je dat hoopje er alleen niet zo netjes uitzien, dan is een speciale trapmand de oplossing. Deze ziet er leuk uit en is ideaal om de spullen in te stoppen die mee naar boven mogen. Het opschrift kan bovendien onmogelijk verkeerd geïnterpreteerd worden.

overloop inrichten trappenhal decoratie

Het Mandenhuys trapmand ’take upstairs please!’ (Bol.com, € 85,95)

Droog er je was

Heb je geen aparte ruimte om je was te drogen, dan kan je overloop de oplossing bieden. Misschien is er voldoende ruimte om een wasrekje te plaatsen dat je inklapt als je het niet in gebruik hebt? En anders is een rekje om boven het trapgat te plaatsen een origineel en handig alternatief.

Bronnen: roomed.nl, vtwonen.nl, Pinterest

Meer interieurtips voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content