Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Katten dromen ook! Maar waarover eigenlijk?

Door Celine Werner

Katten dromen ook, en dat is eigenlijk niet zo raar als je weet dat ze gemiddeld zo’n veertien uur per dag slapen, de slaapkopjes! Ook honden belanden geregeld in dromenland. Maar wat wij ons afvragen: waarover dromen ze dan?

De rem-slaap

Volgens dokter Nicholas H. Dodeman van Cummings School of Veterinary Medicine vertonen onze huisdieren dezelfde lichamelijke kenmerken als mensen wanneer ze dromen. Ook katten kennen dus de REM-slaapfase (Rapid Eye Movement) waarin de ogen snel bewegen en de spieren verlammen, maar de hersenen nog volop actief zijn. En net in die fase dromen mensen, en katten dus ook.

Katten dromen hierover

Net zoals wij, dromen ze over recente gebeurtenissen. Is Minoes volop met haar poten en klauwen aan het bewegen terwijl ze slaapt? Dan kan het goed zijn dat ze droomt over het vangen van een muis.

Bron: margriet.nl – Beeld: istockphoto.com

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!