Laat naar je huisdier kijken

Door De Redactie

In februari 2012 vond de eerste nationale “Maand van de Preventie” plaats. Zo’n 12.000 huisdieren werden ingeschreven voor een gratis gezondheidscheck en dit bij ongeveer 800 dierenartspraktijken. Ook dit jaar kan je je huisdier gratis laten onderzoeken.

Laat naar je huisdier kijken

De ‘Maand van de Preventie’ biedt alle honden- en katteneigenaren een gratis preventieve gezondheidscheck voor hun huisdier. De organisatoren (SAVAB, SAVAB-Flanders en Hill’s) willen dankzij deze campagne alle huisdiereigenaren erop attent maken dat een regelmatig bezoek aan de dierenarts, een passende levensomgeving voor elk dier en een evenwichtige voeding, belangrijke voorwaarden zijn om hun hond of kat een lang en gezond leven te bieden!

Een steentje bijdragen

Het is niet alleen voor huisdieren belangrijk is dat ze regelmatig een dierenarts bezoeken enevenwichtige voeding krijgen; dit geldt zeker voor speciale honden zoals
blindengeleidehonden, waar een lang en gezond leven van essentieel belang is.  Daarom steunt de “Maand van de Preventie’ ook het Belgisch Centrum voor Geleidehonden in Vlaanderen en Scale Dogs in het Franssprekend gedeelte van het land.

Wil je ook een gezondheidscheck voor je dier?

Huisdiereigenaren kunnen zich met maximum 2 huisdieren (hond en/of kat) registreren via de website www.maandvandepreventie.be of www.saisondelaprevention.be.

Partner Content