Last van slakken in je moestuin?

Door De Redactie

De moestuin waar je zoveel tijd in hebt gestoken komt nu eindelijk in bloei en daar zijn de slakken die je nieuwe planten beginnen op te eten. Gelukkig heeft tuinspecialist Angelo een nuttige tip voor jou!

Naast alle huis-, tuin- en keukenmiddeltjes die niet allemaal even goed werken en de chemische producten die meer schaden dan alleen de slakken, bestaat er nu gelukkig een milieuvriendelijk alternatief!

Ecologische slakkenkorrels zijn enkel schadelijk voor de slakken en niet voor zijn natuurlijke vijanden of andere dieren in je tuin. Omdat slakken pas ‘s avonds actief worden, liggen slakkenkorrels nog een tijdje onaangeroerd in je tuin, waardoor er andere dieren zoals vogels, egels en zelfs katten of honden van kunnen eten. Door de hoge dosissen gif zijn de klassieke korrels ook voor hen schadelijk. Zelfs voor kleine kinderen, die nieuwschierig een korrel durven oppaken en in hun mond stoppen, kunnen deze schadelijk zijn. De slakken zelf bevatten na het eten van deze korrels ook een hoge dossis gif, waardoor ze giftig worden voor de vogels die hen op eten. 

De ecologsche korrels kan je zonder zorgen in je moestuin strooien. Het zal enkel de slakken verdrijven, zonder schade te brengen aan je moestuin of andere dieren. 

Bekijk het fragment met Angelo uit [LINK_TEXT id=1] onderaan!

Partner Content