Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Ecologische schoonmaakmiddeltjes voor een kleurrijk terras

Ah, zalig dat lentezonnetje! Hét moment om je terras aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. En omdat wij van natuurlijk houden, gebruiken we een ecologisch alternatief dat evengoed werkt.

Omdat een terras vaak aan een tuin grenst, vermijden we graag overmatig gebruik van bleekwater. Het verontreinigt onze aarde en planten. Te veel bleekwater tast bovendien baksteen, beton en tegels aan, wat je favoriete zomerplekje op lange termijn zeker geen goed doet. Bleekwater is dus niet de beste vriend van ons milieu.

terras

Ecologische tips

Met deze ecologische tips scoor je goede punten bij Moeder Natuur:

  • Strooi een laagje houtas rond de borders van je terras om slakken en rupsen op afstand te houden.
  • Maak een sopje van bruine zeep en warm water. Bruine zeep is een van de meest milieuvriendelijke onderhoudsproducten en heeft zelfs een voedende functie. Bovendien is het helemaal niet duur.
  • Een ander sopje kun je maken van ecologisch afwasmiddel en zuiveringszout. Het zout zorgt voor de blekende werking. In combinatie met warm water vormt dit een enorm efficiënt reinigingsproduct voor je terras.

Zelfgemaakt

Wil je echt stevig schrobben? Dan kun je ook aan de slag met een milieuvriendelijk alternatief, op basis van citroenzuur. Dit zuur is niet giftig en perfect afbreekbaar in de natuur.

Dit heb je nodig:

  • 8 liter warm water in een emmer
  • 600 gram citroenzuur
  • 150 gram zuiveringszout
  • 20 milliliter Tea Tree Oil (een etherische olie op basis van theebladeren). Deze olie werkt tegen schimmels en is antibacterieel. Tip: het is ook een wondermiddeltje voor je huid.
  • 20 milliliter plantaardige olie. Je kunt bijvoorbeeld zonnebloem- of koolzaadolie gebruiken.

Meng alles in de emmer en schrobben maar. Gooi het goedje nadien gerust uit in de tuin. Je planten en gras zullen er geen last van hebben!

Klaar met reinigen? Breng nadien wat kleur op je terras!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten