Dit zijn de mooiste interieurtrends voor 2017 (volgens Pinterest)

Dit zijn de mooiste interieurtrends voor 2017 (volgens Pinterest)
Old bottles, candles on a copper vintage tray, vintage home decor; Shutterstock ID 261743900; Title: Libelle online: de woontrends volgens Pinterest


Een nieuw jaar, dat betekent voor velen een nieuwe wind in het interieur. En liefst eentje die warm, eigentijds en hip is. Althans: zo zien de woontrends van 2017 er volgens de sociaalnetwerksite Pinterest uit.  

Pinterest vormt voor velen een schatkist aan inspiratie. Recent gaf de netwerksite hun ‘Pinterest 100‘ prijs: dat zijn lijstjes die de trends voor het komende jaar uit de doeken doen, samengesteld op basis van de meest gebruikte zoektermen in 2016. Deze 7 trends staken er met kop en schouders bovenuit.

Ben jij benieuwd naar wat zoal hip en trendy is voor jouw interieur?

1 Mooi met marmer

Marmer was in 2016 niet meer weg te slaan uit de interieurwereld en we zijn maar wat blij dat deze trends in 2017 blijft nazinderen. En het hoeft heus geen echt marmer te zijn. Behangpapier met een generfd patroon werkt evengoed.

2 Schip ahoy

Na de prominente aanwezigheid in het straatbeeld, palmt marineblauw ook je woning in. De zoekopdrachten naar de kleur in het interieur namen toe met maar liefst 80 procent. Vooral in de keuken schept het een luxueuze sfeer. Yes captain!

3 Zen met hygge

Maak van je huis een thuis en kom helemaal tot rust, met hygge bijvoorbeeld. Denk aan een knus huis in Scandinavische stijl met zachte schapenvachten, onbehandelde houten meubelen en veel, héél veel gezellig kaarslicht. Het aantal pins met deze stijl nam met maar liefst 285 procent toe. En dan nu… zen!

4 Karaktervol koper

The perfect workspace ?touches of copper and gold with Sarah Sherman Samuel’s gorge taste! ?

A photo posted by ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀THE GREY HAUS?? (@thegreyhaus) on

Geen goud of zilver, maar koper palmt je woning voortaan in. Meer dan 90% was dit jaar geïnteresseerd in beelden met koper. Niet verwonderlijk, want de kleur geeft je huis in no time een warme, gezellige toets.

5 Op de boerderij

Denk hout, witte en bruine accenten, denk gezellige Zuid-Franse boerderijtjes. De boerderijstijl is weer helemaal trendy. Dat merkte Pinterest op aan een opmerkelijke stijging van 40 procent.

6 Buiten naar binnen

Planten in huis zijn hipper dan ooit. Meer dan 200 procent zocht via Pinterest naar inspiratie om wat groen in huis te verwerken. Vooral planten die weinig onderhoud vergen, vallen in de smaak.

7 Unieke nachtkastjes

Er worden massaal nachtkastjes gepind. Zo merkte Pinterest dat het aantal pins met 721 procent is gestegen! En hoe aparter, hoe beter. Ga eens voor andere, al dan niet tweedehands of zelfgemaakte, nachtkastjes. Inspiratie genoeg!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)