Zo hoef je bijna nooit meer te strijken

Zo hoef je bijna nooit meer te strijken

Soms lijkt er maar geen einde te komen aan die gigantische strijkmand. Pas daarom deze eenvoudige trucjes toe die strijken een pak sneller of zelfs helemaal overbodig maken. Want een beetje extra vrije tijd is altijd welkom, niet?

1. Hang de was meteen op

Je bespaart jezelf heel wat strijkwerk door de was meteen op te hangen als hij uit de machine komt. Het grootste deel van de kreuken blijft zo automatisch weg uit je kleren.

2. Koop kreukvrije kleren

Minder strijken begint al in de winkel. Ga voor kledingstukken uit kreukvrije stoffen, zoals elasthaan, lycra, jeans, wol of kasjmier. Sommige stoffen hebben bovendien een speciale ‘non-iron’-behandeling ondergaan, waardoor ze bijna niet kreuken.

3. Gebruik je droogkast

Geeft je droogkast aan dat de was droog is? Haal hem er dan meteen uit. Omdat de stof nog een beetje warm is, kun je heel wat kledingstukken mooi in de plooi vouwen, zonder dat er een strijkijzer aan te pas komt. Heb je geen tijd om de was op te vouwen? Leg je kledingstukken dan netjes in de wasmand: door ze er als een prop in te gooien, bezorg je jezelf alleen maar meer strijkwerk.

4. Hang je was in de badkamer

Hang die lastige jurk of dat vervelende hemd in de badkamer terwijl je onder de douche staat. De stoom die vrijkomt, zal ervoor zorgen dat er heel wat kreuken verdwijnen.

5. Gebruik je haardroger

Kleine kreukjes los je zo op met een sprayflacon en een haardroger! Maak de kreuk licht vochtig en blaas ‘m droog met de haardroger. Ook handig voor op vakantie.

6. Sommige dingen hoef je niet te strijken

Jeansbroeken, topjes, onderbroeken en sokken: heel wat dingen hoef je helemaal niet te strijken, terwijl je misschien denkt van wel. Topjes draag je ergens onder, ondergoed zie je niet en jeansbroeken vallen meteen in de plooi van zodra je ze aandoet. Zonde om er dan tijd aan te spenderen, toch?

Coverbeeld: iStock

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)