Girl hovers and sleeps on a pillow over a beautiful meadow.; Shutterstock ID 212574613

Op deze dag van de week slaap je het beste

Door De Redactie

Op maandag kunnen we maar moeilijk wakker worden na zo’n lekker weekend. Wat blijkt: je moet nog even doorzetten tot het woensdag is. Op dinsdag zou je volgens onderzoek het lekkerst slapen.

We slapen niet het langst op dinsdag, maar wel het beste. Dat blijkt uit onderzoek onder 5000 mannen en vrouwen. Door deze slaap rusten we het meeste uit. De onderzoekers kunnen niet meteen zeggen waarom, maar wij kunnen ons voorstellen dat het komt doordat de eerste twee werkdagen er weer op zitten. Ook blijkt uit het onderzoek dat we op dinsdag minder snel uit eten gaan of een glaasje wijn drinken, dingen die je later in de week sneller doet.

Zzzzalig slapen

In het weekend slapen we het langst. Niet zo verrassend natuurlijk, maar ook uit dit onderzoek bleek dat we gemiddeld een halfuur langer blijven liggen. Wat wel opvallend is, is dat de kwaliteit van deze slaap een stuk lager is dan de slaap de rest van de week. Deze nachten zijn heel stressvol, net zoals de maandagnacht. Dat komt doordat we dan later naar bed gaan en bijvoorbeeld alcohol drinken, waar we weer van moeten herstellen.

Uit: Libelle.nl. Beeld: Gettyimages

Lees ook:

 

Partner Content