Orchideeën op hun mooist

Orchideeën op hun mooist

Achter glas

Orchideeën en glas: het blijft een mooie, maar moeilijk combinatie. De transparantie van het glas doet de orchidee alle eer aan. Maar let op! De dichtheid kan voor een teveel aan water zorgen, zet daarom de orchidee mét het plastic potje in het windlicht of de fles. Een andere oplossing is op de bodem een laagje kiezels leggen.

 

Gezellig samen

 

 

Terwijl gewone orchideeën vaak opvallend aanwezig zijn, brengen mini’s een subtiele kleurtoets in je interieur. Zet ze in mooie potjes in een groepje bij elkaar.

 

Vier-in-één

 

 

Een klein flessenmandje is net wat je nodig hebt om van vier mini-orchideetjes een mooi geheel te maken. Zet de plantjes mét hun plastic potje in het mandje. Giet ze niet, maar geef ze één keer per week een dompelbeurt.

 

Vlinders in huis

 

 

De vlinderorchidee is al lang niet meer zo exclusief, maar dat doet niets af aan haar schoonheid. Deze kleurrijke exemplaren staan in speciale orchideepotten. Door de bodem staan de planten nooit met de voeten in het water.

 

Exotische schoonheid

 

 

Zeg nooit zomaar orchidee tegen een venusschoentje, want dit juweeltje valt buiten elke categorie. In tegenstelling tot veel andere orchideeën groeit het in zijn natuurlijke omgeving in de grond. Zet deze plant daarom in een ruwe lage schaal of pot van natuurlijk materiaal.

 

Minituintje

 

 

De wat grillige grillige groeiwijze van het Oncidium en het groot aantal kleine bloempjes maken haar heel geschikt voor een compositie in een schaal. Gebruik de orchidee als ‘boompje’ en vul aan met plantjes die beter ook niet te veel water krijgen aan de voet.

 

Puur in wit

 

 

Geen liefhebber van opvallende kleuren? Zet dan een verzameling witbloeiende orchideeën in witte potten of in transparante glazen potten. Vul ze eventueel op met witte kiezels.

 

 

Lees ook:

Orchidee: hoe verzorgen?

Zo maak je een snel boeket met hyacinten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)