Getty Images

Een poetshulp in huis: de voor- en nadelen op een rijtje

Door Sara Dekens

Een schoonmaakhulp die zorgt voor heerlijk schoon en fris ruikend huis als je thuiskomt van een drukke dag, het klinkt bijna te goed om waar te zijn. Een poetshulp in huis heeft inderdaad heel wat voordelen, maar het is zeker ook nuttig om even stil te staan bij de eventuele nadelen. We zetten ze even op een rijtje.

De voordelen van een poetshulp in huis

We gaan er geen doekjes om winden, van de gedachte aan de wekelijkse poetsbeurt worden de meesten onder ons niet vrolijk. Een huishoudelijke hulp die dit taakje uit handen neemt, lijkt dus de ideale oplossing. Dit zijn de voordelen:

1. Meer tijd voor jezelf

Met kinderen in huis en een drukke job schiet er meestal niet veel tijd meer over voor jezelf. Een grondige wekelijkse poetsbeurt neemt toch al gauw enkele uren in beslag. Uren die je met een poetshulp in huis anders kunt invullen. Eindelijk tijd om te gaan sporten, die oude hobby opnieuw op te nemen of te investeren in de mensen van wie je het meest houdt.

2. Je huis wordt professioneel gepoetst

Ieder zijn eigen kwaliteiten, toch? Een poetshulp kent de kneepjes van het vak en zorgt ervoor dat je hele huis spic en span is. Hoef jij je ook niets aan te trekken van die vervelende klusjes als de ramen lappen of de oven schoonmaken. Vergeet niet dat poetsen erg fysiek is en vaak belastend voor de rug. Het juiste materiaal in huis hebben, helpt je huishoudhulp enorm vooruit. 

De nadelen van een poetshulp

1. Het kostenplaatje

Aan een schoonmaakhulp hangt een prijskaartje. Gelukkig wordt het dankzij de dienstencheque een stuk betaalbaarder. Meer info over de prijs van de dienstencheques, het belastingvoordeel en wat je ermee kunt betalen vind je op Vlaanderen.be.

2. Een vreemde in huis

Sommige mensen hebben er absoluut geen moeite mee, voor anderen is dit de reden waarom ze nooit beroep zullen doen op een poetshulp: je krijgt een vreemde over de vloer. In de meeste gevallen op een moment dat je zelf niet thuis bent. Je geeft deze persoon toegang tot je huis, je kamers en je meest dierbare bezittingen. Het is dus cruciaal dat het iemand is die je voor de volle 100 procent kunt vertrouwen. Doe beroep op een professioneel bureau, zodat je zeker bent van betrouwbaar personeel.

3. Een andere manier van poetsen

In principe weet een schoonmaakhulp precies hoe ze welke delen van jouw huis het best aanpakt. Die aanpak komt misschien niet overeen met hoe jij schoonmaakt, en dat kan weleens voor frustratie zorgen. Zeker als jij als persoon graag controle houdt over hoe de dingen verlopen. Goede afspraken maken goede vrienden en dit is ook hier van toepassing. Probeer een evenwicht te vinden tussen de expertise van je poetshulp en jouw verwachtingen.

Tip: vergeet niet op te ruimen

Niets zo vervelend als de hele tijd spullen van de ene kant naar de andere zeulen als je aan het poetsen bent. Dat geldt ook voor je schoonmaakhulp. Het is veel prettiger om meteen aan de slag te kunnen in een opgeruimd huis

NOG MEER POETSTIPS:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content