lovely and cute little baby with mommy lying on colorful carpet outdoors; Shutterstock ID 520545619; Projectnummer: Libelle online; Uitgave: Artikel: tweedehandsspullen baby; Traffic: Rani; Anders: Thuis

Primeur: Colruyt verkoopt nu ook tweedehands babyspullen

Door Rani Merckx


Een kind kost een huis
. Een veelgebruikte leuze, maar eentje die quasi klopt. Toegegeven: een baby brengt dan wel onschatbaar veel vreugde in je leven, als kersverse ouders krijg je heel wat sommen te verteren. Dreambaby, de babywinkel van Colruyt Group, speelt daar op in en verkoopt nu ook tweedehands babyspullen.

Ben jij in blijde verwachting? Of kijk je er als fiere oma naar uit om jouw kleinkind in de armen te sluiten? Na de verjaardagsfeestjes pakt Colruyt nu ook uit met een online platform waarop ouders hun gebruikte kinderspullen kunnen verkopen. Een concept dat meer dan welkom is: zo blijkt uit een recent onderzoek van tweedehands.be en iVOX. Ouders spenderen in de periode van de geboorte maar liefst 2.035 euro aan hun kleine spruit. Om die kosten wat terug te dringen, verkoopt Colruyt babyspullen aan een lagere prijs.

Tweedehands wint aan populariteit

Van eetstoelen en fietszitjes tot bedjes en buggy’s: een kind kost je haast een paar ribben. Daarom wordt het tweedehandswereldje steeds populairder. Baby’s groeien snel uit hun babykleren en -spullen, en die belanden wat later op je zolder. Wist je trouwens dat je voor je pasgeboren spruit maar liefst 576 euro kunt besparen door spulletjes tweedehands aan te schaffen?

Zo verkoop je je spullen

Heb jij nog ergens spullen onder het stof staan? Breng ze dan naar een inzamelpunt. Een medewerker bekijkt, fotografeert en prijst het product en plaatst het vervolgens online. Als koper bekijk je het assortiment en haal je de bestelling zelf op in een van de afhaalpunten. Wat als je spullen niet verkocht geraken? Dan kun je ze alsnog terugnemen of wegschenken aan een goed doel. En wat bij een verkoop? Dan krijg je driekwart van de aankoopprijs in de vorm van een waardebom bij de Colruyt Group, met winkels als Dreamland, Colruyt en Bioplanet.

Tweedehands: alleen maar voordelen

Waarom de tweedehandsverkoop aan populariteit wint, is dus eenvoudig te verklaren:

  • Tweedehands producten zijn goedkoop.
  • Merkartikelen worden plots toegankelijk(er) voor mensen met een laag inkomen.
  • De meeste spullen die je koopt, lijken nieuw.
  • Tweedehands is duurzaam.

Ook interessant:

Partner Content