Waarom tijdschakelaars ons leven makkelijker maken

Waarom tijdschakelaars ons leven makkelijker maken
Getty Images

Dieven op het verkeerde been zetten als je op vakantie bent? Dat kan met tijdschakelaars, die je huis op vaste tijdstippen verlicht. Maar ook in het dagelijkse leven blijken ze heel erg nuttig. We zetten even de voordelen op een rijtje.

1. Opstaan!

Zeker als de dagen korter worden en het ‘s morgens nog donker is, valt opstaan vaak zwaar. Sommige mensen zweren bij speciale – vaak erg dure – wake-up lights, maar ook een tijdschakelaar op je nachtlampje kan wonderen doen. Stel ‘m in op het uur dat je wilt wakker worden of opstaan. En je zult zien dat uit je bed komen meteen een stuk aangenamer is én vlotter gaat.

Tip: mag het iets geavanceerder? Dan is slimme verlichting waarmee je de tijd, temperatuur en vaak ook kleur zelf kunt bepalen vast wat voor jou. Hiermee kun je je nachtlampje bijvoorbeeld een halfuur voor je moet opstaan zachtjes laten aangaan dankzij de dimfunctie.

2. Blijven liggen

Het tegenovergestelde kan natuurlijk ook. Wil je dat de kindjes net wat langer in hun bed blijven liggen? Maak dan bijvoorbeeld afspraken rond het lampje. Is het uit? Dan blijven ze nog even liggen. Gaat de lamp aan? Dan mogen ze opstaan of nog even bij mama en papa in bed kruipen.

Tip: voor heel kleine kinderen is een speciale slaapwekker met figuurtje een betere optie.

3. Op tijd naar bed dankzij tijdschakelaars

Heb je jezelf voorgenomen om wat vaker op tijd naar bed te gaan? Dan is een schakelklok op de televisie de motivatie die je nodig hebt. Stel op voorhand het uur in waarop je wilt dat de televisie uitgeschakeld wordt. Dat kan het uur zijn dat je naar bed wilt of het uur waarop je favoriete programma eindigt. Zo kom je alvast niet in de verleiding om nog wat doelloos rond te zappen.

4. Wifi uitschakelen

Voor wie geen fan is van te veel straling in huis, kan een schakelklok op je modem of router een oplossing zijn. ‘s Nachts hebben de meeste mensen geen internet nodig, waardoor je met een tijdschakelaar op een eenvoudige manier de straling uit je huis haalt als iedereen slaapt.

Tip: opgelet met alarm- of andere systemen die een internetverbinding nodig hebben om te blijven werken.

5. Telefoon opladen

‘s Nachts lijkt het ideale moment om je smartphone of andere apparaten op te laden omdat je ze op dat moment toch niet gebruikt. Maar vaak zijn ze op een halfuurtje opgeladen en is het niet nodig om ze de hele tijd aan de stroom te laten hangen. Stel de tijdschakelaar zo in dat het opladen na een tijdje vanzelf uitvalt.

6. Koffie klaar

Ontwaken met de geur van verse koffie, heerlijk! Plaats een schakelklok tussen je koffieapparaat en het stopcontact en stel de tijd zo in dat de koffie klaar is als jij wilt ontbijten. Het is niet alleen praktisch, het bespaart je ook heel wat tijd tijdens de ochtendrush. Liefhebbers van thee kunnen uiteraard ook een schakelklok op de waterkoker plaatsen.

7. Lekker fris

Met de warme zomers van tegenwoordig zijn de mobiele airco’s erg populair. Een tijdschakelaar kan ervoor zorgen dat het ‘s morgens al lekker fris is in huis zonder dat de airconditioning de hele nacht moet blijven draaien.

Bron: lifehacking.nl

NOG MEER SLIMME SNUFJES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)