Tuinieren in kleine ruimten

Door De Redactie
Zelfs als je denkt dat er geen plaats is om je groene vingers te laten zegevieren is er altijd een mogelijkheid om dat wel te doen.
Tuinieren kan overal.

Al eens gedacht aan een kruidentuintje? kruiden hebben helemaal niet veel plaats nodig en gaan niet snel dood.Ze komen ook enorm goed van pas in de keuken. Eén ding waar je wel moet op letten is de hoeveelheid licht. Op elk plantje staat vermeld hoeveel licht het plantje nodig heeft, en het is belangrijk om dat te respecteren. Let er ook op dat de plantjes in dezelfde bak best ook hetzelfde aantal licht nodig hebben.

Probeer zo’n groot mogelijke pot te nemen in vergelijking met de beschikbare plaats. Een pot met meerdere openingen is ideaal voor kruiden, en zo kan je van een kleine plaats toch een behoorlijke kruidentuin maken. Door de gaatjes onderaan de pot kan het water ook weglopen en zo verhinder je dat jouw plantjes verdrinken.

Goede voorbeelden van basis kruiden zijn rozemarijn, oregano en lavendel. Met deze 3 kruiden heb je al genoeg om een heerlijke steak marinade te maken. Pluk een uurtje voor je begint te grillen een paar stokjes rozemarijn en een handje vol oregano vanuit de tuin. Snij het samen met een teentje knoflook en voeg het bij een kwart kopje olijf olie. Kruid de steak met peper en zout en doe de marinade en de steak samen in een diepvrieszakje, laat de lucht eruit en wrijf de marinade in de steak.Leg het vervolgens een uurtje in de frigo. Steek de grill of de barbeque aan en geniet van de pure smaak van de zomer.

Partner Content