Van deze herfstbloemen geniet je het hele najaar lang!

Door Rani Merckx

Laat het buiten maar somber zijn, wij maken het binnen éxtra gezellig met deze weelderige herfstbloemen die tot het einde van de winter barsten van geur én kleur!

Romantisch met rozenbottel

Beeld: vtwonen
Aan de rozenplant groeien prachtige en romantische vruchten: rozenbottels. Ze staan symbool voor de zoektocht naar dé ware liefde: dus wie op zoek is naar een levensgezel, en deze plant-cupido een handje wilt helpen, stalt beter zo’n rozenplantje uit in huis! 

Psst, wist je trouwens dat rozenbottelolie wonderen verricht voor je huid?

Eucalyptus

Met z’n mooie grijsgroene kleur past eucalyptus in bijna elk interieur én kamer. De eerste dagen geurt je huis heerlijk fris, nadien zwakt de geur af, maar de takjes blijven wekenlang mooi!

Pracht van een physalis

Het lijken net lampionnetjes, de bladeren van de physalis. De oranje-goudkleurige bladeren geven misschien geen licht, maar wél kleur in huis! In de lampion vind je bovendien een oranje besje met een zoetzure smaak, waarvan je bijvoorbeeld confituur kunt maken. Of gebruik ze om je dessert op te fleuren. Let wel op: niet alle soorten zijn geschikt voor consumptie!

Hortensia

Beeld: Interior Design Gross

Tot diep in het najaar staan hortensia’s in bloei, en kun je met volle teugen van deze prachtige bloemen genieten. Handige tip: gedroogde hortensia’s zijn nog mooier dan verse. Ze staan mooi in een karaf, maar ook languit op de tafel tussen enkele kaarsen!

 

Bron: GoedGevoel

Ook mooi in huis:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content