Wabi sabi: een interieurtrend waar je gelukkig van wordt

Wabi sabi: een interieurtrend waar je gelukkig van wordt

Wabi sabi, niet te verwarren met wasabi, hoewel deze interieurtrend twee overeenkomsten heeft met het groene goedje. Beiden komen namelijk uit Japan en zijn qua pittigheid best wel aan elkaar gewaagd.

Wat is het eigenlijk?

  • Wabi komt van ‘wabiruba’, wat staat voor hunkeren, eenzaamheid en verlatenheid.
  • Het woord ‘Sabi‘ staat voor de vergankelijkheid en het nostalgisch gevoel dat daarmee gepaard gaat.
  • Beide woorden samen (binnen deze context) betekenen dan: de schoonheid aanvaarden van het vergankelijke en onvolmaakte.

Waarom wabi sabi?

  • De laatste jaren werden we omringd met Pinterest-waardige interieurs. Een nette en simplistische woning is waar we met z’n allen naar moesten streven. Maar laten we eerlijk zijn, niemand kan zijn interieur zo netjes houden. Toch?
  • Dankzij deze levensfilosofie leren we de schoonheid te zien in de imperfectie. Kies dus bv. niet voor een saai en volmaakt boeket uit de winkel, maar stel je eigen bos samen in de tuin. Of heb je net een zelfgemaakte vaas van je kleine neefje cadeau gekregen. Top, want deze heeft veel meer charme dan de exemplaren die je in de winkels vindt.
  • Stress dus niet langer over een vlekje op je hoofdkussen of een paar losse draadjes in het tapijt. In tegendeel, jouw stuks zijn net hélemaal in.

Hoe je dit kunt toepassen op jouw interieur

Erger je niet aan verfplekken of putten op je witte muur, maar zet ze dat tikkeltje meer in de kijker. Is de oude bedrading nog volledig zichtbaar? Houden zo, zo maak je meteen het juiste statement. Ook afgebladerd behang en onbewerkte bakstenen krijgen een grote ja. Wij maakten alvast een lijstje met items die deze edgy look nog eens extra in de verf zetten.

1 HKliving 70’s Mok Capuccino Keramiek

Vind het in Libelle’s kerstshop

2 Zara Home houten kruk met metallic poot

Vind het hier

3 H&M tafelkleed van gewassen linnen

Vind het hier

4 Zara vaas met ongelijk reliëf

Vind het hier

5 Bowls and Dishes broodmand van hout

Vind het hier

Ook interessant:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)