Woontips voor een kleine ruimte

Door De Redactie

Myriam woont samen met haar zonen in een grote woning. Omdat de ruimte het toelaat, wil haar zoon David bij haar blijven wonen. Maar omdat iedereen toch een beetje privacy zou behouden, heeft Myriam besloten om een deel van de woning om te bouwen tot kangoeroewoning. Ruimte heeft ze genoeg, maar ze weet toch niet goed hoe hier aan te beginnen met een beperkt budget. Gelukkig snelt Filip Deslee weer ter hulp!

Filip houdt zich niet in voor dit project. Hij toont Myriam en David hoe ze een volwaardige woonst kunnen maken in hun huidige huis. In de oude slaapkamer plaatst hij een kleine kitchenette en creeërt hij een zithoek door een strategisch geplaatst tv meubel. Van de bovenliggende zolder maakt hij een slaapkamer, met een kleine versie van een inloopkast. En ook de oude badkamer krijgt een moderne upgrade!

Bekijk onderaan het verschil tussen de oude ruimte en de visie van Filip!

Filip bracht ook nog enkele nuttige tips mee voor zij die zelf aan de slag willen gaan.

  • Wil je je huis ombouwen tot een kangoeroewoning, dan kunnen de huidige elektriciteitsvoorzienigen aanwezig blijven. Door slimme oplossingen kan er verder gebouwd worden op de bestaande installatie. Aan de hand van draadloze schakelaars kan er probleemloos ergens een nieuwe schakelaar geplaatst worden, zonder dat er nieuwe bekabeling moet getrokken worden. Enkel het lusterklemmetje (ook wel bekend als het suikertje) aan de lamp moet vervangen worden door een elektronische variant, die via een simpel systeem verbonden kan worden met de schakel.
  • Moet je een trap installeren in een kleine ruimte, kies dan voor een ganzentrap. Deze gaat steiler naar boven (en neemt dus minder plaats in beslag), maar heeft afwisselend links en rechts een opening, zodat je toch vlot de trap op kan.
  • Heb je een badkamer met veel wit, geef dan je plafond een donkerdere kleur. Zo voorkom je dat het een te witte badkamer wordt.
  • Wil je besparen op je budget, kijk dan naar kleine dingen die je zelf kan doen. Schilderen kan bijvoorbeeld een stevige duit kosten, maar je kan het ook gewoon zelf doen. Nodig vrienden en familie uit om je een handje te helpen, en het wordt nog een gezellige dag!
  • Nog een budgettip: zoek een aannemer in je buurt. Altijd handiger en budgetvriendelijker!

Je browser ondersteund geen iframes

Je browser ondersteund geen iframes

Je browser ondersteund geen iframes

Partner Content