Zelfgemaakt en origineel cadeautje: kruidenbuisjes

Door De Redactie

Vlees, vis, gegrilde groenten…Wat je ook serveert, met deze proefbuisjes – gevuld met zeezout en verse kruiden – krijgt elk diner een zuidelijk tintje. Net alsof je gasten aan tafel gaan aan de Franse Rivièra.

Da’s een smaakvolle attentie!

Wanneer je gasten ontvangt, kun je hun namen op labels schrijven en deze met een stukje touw vastmaken aan een kruidenbuisje. Zo weet iedereen meteen waar ze kunnen gaan zitten én hebben ze een leuk aandenken om mee naar huis te nemen.

Kookhulpje

De kruidenbuisjes misstaan ook niet in de keuken. Vul verschillende buisjes met bijvoorbeeld dille, tijm en rozemarijn, en zet ze bij elkaar in een emaillen mok of porseleinen kom. Mooi om naar te kijken en zo kun je de kruiden makkelijk toevoegen als je aan het koken bent.

(Beeld: Daily Fix)

Aan de slag

Dit heb je nodig:

  • proefbuisjes – € 0,99/stuk via vegaoo.nl
  • henneptouw- € 4,50 per bol van 25 meter via Pipoos
  • kraftpapier labels – € 3,99 per 20 stuks via Pipoos
  • grof zeezout
  • roze Himalaya-zout
  • verse kruiden

Zo maak je het:

  • Vul een glazen proefbuisje met grof zeezout of Himalaya-zout en fijngehakte kruiden, zoals citroentijm en rozemarijn.
  • Maak met het touw aan elk buisje een label vast waarop je de naam van je gasten hebt geschreven.

Las je deze artikels al?

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."