Zo maak je een mobiel met de Libelle-jaarkalender van vorig jaar!

Zo maak je een mobiel met de Libelle-jaarkalender van vorig jaar!

De Libelle-jaarkalender van vorig jaar was een topper — maar ook de volgende is een pareltje, da’s beloofd — en daarom is het zonde om ‘m in de vuilbak te kieperen van zodra het jaar verstreken is. Hem een tweede leven geven is toch veel leuker?! Dit is wat redactrice Celine ermee gedaan heeft: 

Gooi de kalender niet weg!

Redactrice Celine: “Zelf probeer ik zo weinig mogelijk te verspillen. Zo belanden etensresten nooit in de vuilbak, maar probeer ik er creatief mee om te springen door er andere lekkere gerechten mee op tafel te toveren. Ook wat papier betreft, probeer ik er verantwoord mee om te springen, zoals met de Libelle-jaarkalender bijvoorbeeld, die ik tot een superleuk mobiel heb omgetoverd.”

STAP VOOR STAP: Zo maak je een mobiel met kraanvogels

Dit heb je nodig

  • De Libelle-jaarkalender van vorig jaar
  • Een mobiel van hout (hobbii.nl)
  • Elastische nylondraad (veritas.be)
  • Een schaar
  • Een nietjesmachine

1. Knip vierkanten van bijvoorbeeld 21cm op 21 cm uit de Libelle-Jaarkalender.

2. Maak er vijf (of meer) kraanvogels van met behulp van deze video:

3. Niet de nylondraad vast ter hoogte van het rugje van de vogels. De nietjes vallen niet op, doordat je foto’s gebruikt met verschillende prints.

4. Wikkel de draad rond de staafjes van het mobiel, en zorg ervoor dat de kraanvogels op verschillende hoogtes hangen voor een speelser effect.

De nieuwe gratis Libelle-kalender vanaf 6 december in de winkel

Haast je op 6 december naar de dagbladhandel in jouw buurt en haal je Libelle in huis, want: hij is twee keer zo veel waard. En dat is geen geintje, want je krijgt er de Libelle-kalender gratis bovenop, en het moet gezegd: hij is dit jaar nóg mooier.

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)