Acteur Rik Andries (84) is overleden

Acteur Rik Andries (84) is overleden
© VRT

Droevig nieuws uit de televisiewereld: acteur Rik Andries, dokter Walter voor de Thuis-fans, is op 84-jarige leeftijd overleden. 

Acteur Rik Andries, die in juni 85 geworden zou zijn, was een graag geziene man in de Vlaamse huiskamer. Meer dan dertig jaar lang vertolkte hij rollen in Vlaamse televisieseries. Zo was hij te zien in ‘De Kat’, ‘Midas’, ‘Keromar’ en ‘Thuis’.

Dokter De Decker

Op 23 december 1995 maakten we voor het eerst kennis met dokter Walter De Decker in de toen gloednieuwe soap ‘Thuis’. Hij was getrouwd met Marianne, met wie hij twee kinderen had: huisarts Ann en advocaat Tom. Maar hij hield er ook nog een affaire op na, met Rosa, al koos hij uiteindelijk toch voor zijn vrouw. Na 214 afleveringen overleed Walter nadat hij op het strand in elkaar zakte.

Al komt hij tot op de dag van vandaag nog geregeld ter sprake in ‘Thuis’. Zo onthulde Marianne een tijd geleden dat haar man zaliger jaren geleden een jong meisje had verkracht in een surfclub. Dat jong meisje is de nu volwassen Tania, die nog een relatie had met Walters dochter Ann.

De Kat

Naast zijn vertolking van Walter De Decker, zullen velen mensen Rik Andries ook herinneren als ‘De Kat’. In 1973 kroop hij in de huid van een milieu-activist en superheld die de strijd aanging met een lokale afvalbaron. En dat in een bruine catsuit en een kattenmasker.

De nogal spectaculaire scènes werden opgenomen bij het studiecentrum voor kernenergie in Mol, én in het Zuid-Franse Carpentras. Voor de nostalgische zielen: ‘De Kat’ kun je herbekijken op VRT NU.

LEES NOG MEER NIEUWS UIT TELEVISIELAND:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)