Getty Images

Podium 19: de nieuwe televisiezender voor cultuurliefhebbers

Door Elke Spelters

Sta jij te popelen om weer op de eerste rij tijdens een muziekconcert te staan? Om jezelf te verliezen in een dansvoorstelling? Of kun je niet wachten om terug naar het theater te gaan? Dan is Podium 19, de nieuwe pop-up cultuurzender, misschien wel iets voor jou.

Genieten vanuit je luie zetel

Cultuurliefhebbers kunnen vanaf 21 januari vanuit hun luie zetel gratis genieten van de nieuwste en mooiste voorstellingen, optredens en concerten uit Vlaamse kunstinstellingen. Podium 19, de nieuwe cultuurzender van België, wil een virtueel podium zijn voor de cultuursector. Want dat die sector enorm lijdt onder de coronamaatregelen, moeten we je wellicht niet meer vertellen.

Cultuur in de huiskamer

Elke uitzending op Podium 19 krijgt een bepaald thema. Op donderdag kun je er terecht voor pop, rock en hip hop, op vrijdag is het aan de liefhebbers van klassieke muziek, op zaterdag komen de podiumkunsten aan de beurt en op zondag staat de zender in teken van kids/jazz/wereld/literatuur. De rest van de week wordt het programma herhaald. Daarnaast zullen alle voorstellingen ook op VRT NU te zien zijn.

Podium 19 is vanaf 21 januari te vinden op de digitale kanalen van Proximus (kanaal 19), Telenet (kanaal 99) en Orange (kanaal 20).

DIT VIND JE VAST OOK HEEL LEUK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content