gerechten prei

Deze week in Libelle: 20x heerlijke gerechten met prei!

Door Rani Merckx

In een hartverwarmende waterzooi, doordeweekse stoemp of gecombineerd met een feestelijke coquille: prei is altijd lekker! En met de gerechten die je deze week in Libelle vindt, zet je deze topper twintig keer anders op tafel.

20x blij met prei

De Vlaamse keuken weet er wel weg mee, met prei. We koken, roerbakken en stoven het naar hartenlust. En dat hoeft niet te verbazen, want prei is vezelrijk, bevat weinig calorieën en is een geweldige bron van vitaminen, mineralen en antioxidanten. Bovendien kun je het een hele jaar door bereiden, maar nu is de alleskunner op zijn lekkerst!

Gekookt, gebakken of in een puree: je kunt er alle kanten mee uit. Maar het kan ook net iets origineler, zoals we deze week in Libelle tonen. In een hartig taartje of met een bolletje burrata, boschampignons en pistaches zoals in dit gerechtje, bijvoorbeeld. Yummie!

©Wout Hendrick

Ook dit lees je deze week in Libelle:

  • Zorg dragen voor jezelf, zo doe je dat
  • Mooie lentemode: kleurrijk én 100% Belgisch!
  • Mijn verhaal: Alice schopte het van poetsvrouw tot magistrate
  • 10x wandelvakanties dicht bij huis
  • De leukste planten voor in je huis

Dat en nog veel meer interessante, ontroerende en fijne artikels lees je deze week in Libelle, vanaf donderdag 17 februari in de winkel!

Las je deze nieuwe artikels al?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."