ZOO Planckendael verwelkomt schattige bonobobaby

ZOO Planckendael verwelkomt schattige bonobobaby

Vlak voor het einde van 2019 verwelkomt Planckendael een nieuwe telg in de dierenfamilie: een schattige bonobobaby! Zowel mama Djanoa als haar jong maken het goed.

Bonobo Djanoa schonk het leven aan een schattige baby. Het is haar vierde jong en dat is goed nieuws, want de bonobo is een bedreigde diersoort. Of het een jongetje of meisje is, is nog niet bekend.

Fiere mama

Verzorger Inneke: “De dag voor de bevalling hadden we al een vermoeden dat er die nacht of de volgende ochtend iets stond te gebeuren. Toen we ’s ochtends aankwamen zagen we dat Djanoa haar kleintje tegen haar buik hield. Tijdens de ochtendroutine kwam ze ons fier haar jongste spruit tonen. Een heel bijzonder moment! Moeder en jong stellen het allebei heel goed.”

De bonobogroep in Planckendael bestaat momenteel uit 7 vrouwen, 6 mannen en de pasgeboren baby. Ze namen deze zomer nog hun intrek in het gloednieuwe verblijf, dat ze momenteel samen verkennen.

Kijk je mee?

Bron en beelden: Planckendael

Meer dierennieuwtjes:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)