Recept: zo bak je de koninklijke kerstkoekjes van de Queen

Recept: zo bak je de koninklijke kerstkoekjes van de Queen

Met nog maar enkele dagen tot Kerstmis, is ook de Britse koningin Elizabeth volop bezig met de voorbereidingen. Koninklijke chefs in Buckingham Palace bakten alvast heerlijke kerstkoekjes en hebben nu ook het recept online gezet.

Ze geven hierbij handige tips over hoe je de koninklijke gingerbread koekjes het best kunt bakken: “Het is altijd het beste om het deeg te laten rusten, dus je kunt het deeg het beste de avond ervoor al maken. Eventueel kun je de vormpjes al uitsnijden en ze een uur in de diepvriezer leggen. Zo houden ze hun mooie vorm.”

Dit heb je nodig voor 10 koekjes

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 koffielepel gemalen gember
  • 1 koffielepel speculaaskruiden
  • 100 gram (ongezouten) boter
  • 75 gram donkerbruine suiker
  • 25 gram kristalsuiker
  • 45 gram melk (= ongeveer 43 milliliter)
  • Glazuur om te decoreren
  • Uitsteekvormpjes

Zo maak je ze

  1. Zeef de bloem en de speculaaskruiden en voeg de boter in blokjes toe. Kneed het geheel samen tot een kruimelig deeg.
  2. Voeg de melk toe om er een samenhangend deeg van te kneden. Rol het in een bal en wikkel het in vershoudfolie.
  3. Laat het deeg minstens twee uur rusten, of zoals de koninklijke chef zei: het deeg wordt beter na een nachtje rusten!
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden. Rol het deeg uit en steek er vormpjes uit van ongeveer 3-4 mm dik.
  5. Leg de vormpjes op een vel bakpapier en bestrooi ze met een beetje kristalsuiker voor ze de oven ingaan.
  6. Bak ze voor ongeveer 10 minuten in de voorverwarmde oven, of tot wanneer ze een mooi kleurtje hebben.
  7. Laat de koekjes na het bakken goed afkoelen. Versier ze daarna naar hartenlust met glazuur!

Coverbeeld: Getty Images

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)