Zo hou je jouw autoruiten ijsvrij!

Zo hou je jouw autoruiten ijsvrij!
winter driving - scraping ice from a windshield Photo has been taken from the inside of the car. ; Shutterstock ID 162726929

Het is weer die tijd van het jaar: de ochtenden zijn donker, de temperatuur daalt onder nul en je autoruiten ijsvrij krabben wordt dagelijkse kost. Er zijn ontelbaar veel tips om je autoruiten ijsvrij te houden, maar welke werken écht?

Dek je ruiten af

Plaats een ijsscherm of een stuk karton op je voor- en achterruit. Zorg er wel voor dat de ruiten schoon en droog zijn en steek het stuk karton of scherm tussen de ruitenwisser zodat die niet aan de ruiten vastvriezen. Gebruik geen krantenpapier, want dat kan aan je ruit blijven plakken als het vriest!

Gebruik shampoo of zeep

Breng wat shampoo of zeep aan op een doekje en smeer dat over de binnenkant van je voorruit. Een handig trucje tegen aangeslagen ruiten.

Ga met een zakje water over je ruiten

Vul een plastic zakje met lauw water en ga ermee over je aangevroren autoruiten. Het ijs verdwijnt als sneeuw voor de zon!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Koop een krabber of spray

In elke doe-het-zelfzaak of supermarkt vind je ijskrabbers en snelwerkende sprays om je ruit ijsvrij te maken. Laat die spullen in je wagen liggen, zodat je ze altijd bij de hand hebt.

Gebruik een kurk

Plaats een kurk tussen je voorruit en de ruitenwissers om te voorkomen dat die vastvriezen.

Wat doe je beter niet?

  • Laat de aardappeltruc voor wat het is. Uit een test van automobilistenvereniging VAB blijkt dat het niet werkt om met een aardappel over je ruiten te gaan. Bovendien zou het zelfs gevaarlijk kunnen zijn: de aardappel laat namelijk strepen na, wat de zichtbaarheid vermindert.
  • Gebruik geen warm of koud water om je autoruiten te ontdooien! Door het te grote temperatuurverschil kan je ruit barsten.
  • Je ruitenwissers zijn geen ijskrabbers! Het rubber van je ruitenwissers zal sneller afslijten en zorgt voor een ondoorzichtige brij op je ruiten.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)