1 op 2 Europeanen kampt met overgewicht

Door De Redactie
Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de Europeanen te veel weegt. Dit betekent dat ongeveer 21 miljoen kinderen zwaarlijvig zijn. Ieder jaar komen daar trouwens nog zo'n 400.000 jongeren bij.

De Europese Commissie heeft dan ook een aantal maatregelen voorgesteld om overgewicht en zwaarlijvigheid te bestrijden. Dit om te beletten dat heel wat van deze kinderen later hartpatiënt worden.

Volgens statistieken van de Wereldgezondheidsorganisatie consumeren mensen 300 calorieën meer per dag dan 30 jaar geleden én wordt er heel wat minder aan lichaamsbeweging gedaan. Zo doet 1 op 3 Europeanen helemaal niet aan sport in haar of zijn vrije tijd.

Eurocommissaris voor Gezondheid Markos Kyprianou heeft de voedingsindustrie afgelopen week gevraagd om de recepten van hun producten te herzien en om minder zout, suikers en vetten te gebruiken. Bovendien pleit hij ervoor om duidelijkere etiketten op voedingswaren aan te brengen zodat de consument beter geïnformeerd wordt.

In 2010 zal de hele problematiek opnieuw bekeken worden en zullen er eventueel meer doortastende maatregelen genomen worden.

Partner Content