10 vrouwen, 1 man onder vuur: Stan Van Samang

Door De Redactie

 Of ze een vraag voor acteur-zanger Stan Van Samang willen bedeken? Ons vrouwenpanel twijfelt geen seconde!

Supernanny Wendy Bosmans: "2007 was voor jou een superjaar. Wat is je grootste project voor 2008?"

Stan Van Samang: "Gelukkig blijven, dat is mijn allergrootste ambitie. Ik ben volop bezig aan mijn tweede album. En ik zou opnieuw wat meer willen acteren. Ik leg de lat absoluut even hoog als vorig jaar, ook al riep ik in december dat ik dit tempo nooit meer wil. Die drive is sterker dan mezelf."

Actrice Greet Rouffaer: "Je gaat op survival en mag drie BV's meenemen. Wie kies je uit en waarom?"

Stan Van Samang: "Lap, dat zijn zo van die vragen waarover ik graag een week zou willen nadeken. En ik wil mijn joker nog even opsparen… Ik ga alvast voor acteur Peter Bulckaen, om nog eens bij te praten. Peter en ik hebben tijdens de Wittekerke-periode intensief samengewerkt. Ik zou ook bewust kiezen voor drie mannen en één vrouw. Zo is er minder kans op een vrouwen- en mannekliekje. Eén vrouw in het spel lijkt me wel gezond. Omdat een vrouw doorgaans minder impulsief is. Voor mij mag Greet zelf mee. Aangezien zij de vraagt stelt, zal ze de toch ook wel betalen. En last but not least: Freddy De Kerpsel! In "Eeuwige Roem" deed hij de fantastische uitspraak: "Freddy De Kerpel pompt niet, hij duwt de aarde naar beneden." Ik hou wel van die rechttoe rechtaan types. Bovendien moeten we die tocht ook zien te overleven. En Freddy is een beer van een mens met veel uithoudingsvermogen. Dus Peter voor de babbel, Freddy voor de kracht en Greet voor 't geld. Ze zal het graag horen.

Actrice Britt Van der Borght: "Er is leven na de dood, ooit kom je terug en je mag nu alvast een wensenlijstje maken."

Stan Van Samang: "Ik wil in elk geval sterven met het gevoel dat ik alles uit het leven heb gehaald wat eruit te halen viel. Komt er daarna nog iets, dan is dat mooi meegenomen, maar het is geen must. Niemand heeft met ooit al kunnen overtuigen van het reïncarnatieprincipe. Is er iets na de dood? Ik hoop in elk geval dat ik daar nog héél veel jaren over mag tobben."

Actrice Veerle Dobbelaere: "Wat vind je de beste mop ooit?"

Stan Van Samang: "Een heel leuke vraag, maar je stelt hem aan de verkeerde persoon. Sterker nog, ik kan zelfs niet één mop vertellen. Ik onthou ze simpelweg niet. Maar ik hou wel van moppen die nergens op slaan. Het is wit en hangt aan een boom? Een tros yoghurt! Het is wit en vierkant? Een pingpongblokje! Verschrikkelijk onnozel maar als ik dergelijke dingen hoor, moet ik lachen. Net als met de filmpjes op You Tube waarin je iemand met een enorme zwier in het zwembad ziet duiken en die er dan net naast terechtkomt. Of een kindje dat in zijn bord in slaap valt. Of iemand die van de glijbaan afgeschoven komt en dat ding kantelt dan. Ook daar kan ik helaas erg om lachen."

Presentatrice Ilse Van Hoecke: "Je hing een tijd geleden gigantisch groot en helemaal naakt aan het station van Leuven. Er was toen veel te doen om die foto voor Kom op Tegen Kanker".

Stan Van Samang: "Dat was nog eens confronterend. "Een schone foto, maar hij toch wel heel veel haar op zijn benen", hoorde ik dan. Of "hij heeft precies een buikske." Toch schaam ik me niet voor de foto. Het was niet vulgair. En ik stond erop zoals ik ben. Lieve Blancquaert is ook niet zomaar een fotograaf, ze is een klassemadam."

Lees het volledige "man-onder-vuur" interview van Stan Van Samang in Libelle 10 (6 maart 2008).
Tekst: Barbara Claeys – Foto: Johan Martens

Partner Content