Rearview shot of a man with his hand in his hair looking out toward the ocean

10x de aantrekkelijkste mannen uit Hollywood (volgens de wetenschap)

Over smaak valt niet te discussiëren. Of toch? Door digitale analisten dan, want zij ontwikkelden een wiskundige formule die mannen rangschikt van aantrekkelijk tot onaantrekkelijk.

Griekse schoonheid

De wetenschappers baseerden zich op de eeuwenoude Gulden Snede –  ook wel de goddelijke verhouding genoemd. Al van in de Griekse Oudheid wordt deze formule door kunstenaars, wetenschappers en filosofen als de ideale verhouding gezien.

Het getal pi

Binnen de wiskunde wordt de Gulden Snede aangegeven met de Griekse letter phi. Het computersysteem duidde zo op elk gezicht twaalf punten aan, op de lippen, neus, ogen, wenkbrauwen, kin, voorhoofd en rond de gezichtsvorm. Dan vergeleek het systeem de uitkomst met die van de Pi-formule: 1,618 (‘de hoogste schoonheid’).

We zullen je verder niet belasten met deze ingewikkelde berekening, maar overgaan tot wat écht belangrijk is: welke sterren in Hollywood zijn volgens deze wetenschap perfecte schoonheden?

Top tien knapste mannen uit Hollywood

1. George Clooney

2. Bradley Cooper

De onbetwiste nummer 1? George Clooney! Volgens de formule scoort de acteur zo’n 92 procent gelijk aan de Gulden Snede. Tweede in het lijstje is collega Bradley Cooper.

En dit zijn de andere opvolgers:

3. Brad Pitt

4. Harry Styles

5. David Beckham

6. Will Smith

7. Idris Elba

8. Ryan Gosling

9. Zayn Malik

10. Jamie Foxx

Ryan Gosling staat in de lijst, omdat hij volgens de wetenschap een perfecte neus heeft. Harry Styles mag dan weer op de vierde plaats dankzij zijn ogen en kin.

En, kan het lijstje jou bekoren?

Lees meer:

 

 

Partner Content