Dit is waar mannen en vrouwen het meest over dromen

Door Celine Werner

Dromen, iedereen doet het. Maar zien we allemaal hetzelfde in onze slaap? En hebben deze dromen een betekenis? Misschien word je hier wat wijzer mee! 

Het verschil tussen dag- en nachtdromen

Dagdromen zijn geweldig! Ze geven een duidelijk beeld van wat we willen, omdat we ze net naar onze hand kunnen zetten. Tijdens het slapen daarentegen kan het weleens zijn dat het droombeeld dik tegenvalt. Want wat we hier te zien krijgen, vertelt iets over wat er zich in ons onderbewustzijn afspeelt, en kunnen we onmogelijk controleren. Het zegt iets over onze angsten, diepste verlangens en uitdagingen.

Dromen onder de loep

Amerisleep deed een jaar lang onderzoek bij maar liefs 1000 schone slapers in Amerika. De focus lag hierbij vooral op de inhoud en interpretatie van de dromen, maar ze keken ook naar het verschil tussen mannen en vrouwen.

De meest voorkomende topics

  • seks en intimiteit
  • niet kunnen bewegen
  • achtervolging
  • de toekomst

En 23% droomde over een partner die hen bedroog. Let wel: dromen over het bedriegen van een partner of bedrogen worden, wil niet noodzakelijk iets zeggen over de relatie, maar kan ook betekenen dat iemand voor een moeilijke keuze staat.

Het verschil tussen mannen en vrouwen

De resultaten worden zelfs nog interessanter als je ze per gender zou bekijken. Want terwijl de bovenste topics vrijwel evenveel bij beide geslachten voorkomt, droomt 35% van de vrouwen over overleden familieleden, terwijl dit mannen beduidend minder voorkomt. Mannen dromen dan weer vaker over hun middelbare school.

Wat de droom ook mag zijn, er verder over nadenken doen we gelukkig niet al te vaak. Slechts 9% van de mannen denkt dat er iets achter zit, terwijl vrouwen iets achterdochtiger zijn met 17%.

Jij ook? Probeer er toch niet te lang van wakker te liggen. Want uit dit onderzoek bleek eveneens dat mensen die minder slapen, ook sneller nachtmerries hebben. Vroeg in je nestje kruipen is dus niet alleen bevordelijk voor de gezondheid maar ook voor je dromen. Slaapwel!

Ook over gezondheid:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content