11 tips voor een geslaagd Halloweenfeestje

Door De Redactie

Krijg je al rillingen bij de gedachte aan Halloween, maar zijn jouw kleine spoken gek op dit griezelfeest? Organiseer een geslaagd, spooky feestje voor hen dankzij onze handige tips.

Waar is dat (Halloween)feestje?

Maak even een checklist voor jezelf:

  • Hoe groot mag het feestje van jou worden? Tien vrienden en vriendinnetjes, 20,…?
  • Hoeveel geld wil je spenderen?
  • Wanneer kan het feestje plaatsvinden?
  • Wie wil je uitnodigen?
  • Ga je het feestje thuis organiseren of in een zaaltje?

Eens deze vragen zijn beantwoord, kan je uitnodigingen versturen.

Dubbel geboekt

Organiseer je feestje best niet op Halloween zelf, want dan zijn veel kindjes al uitgenodigd voor een griezelavond, een partijtje ‘trick or treating’ of een feestje op school. Plan je event best een weekend vóór Halloween.

Kies een thema

Vampieren, spoken, of monsters, welk thema kies jij? Voor jonge kinderen hoeft het niet té griezelig te zijn: thema’s als pompoenen, een oranje-zwart thema, of hun favoriete superheld zijn perfect.

Time is money

Begin op tijd met de decoratie, want er kruipt een hoop werk in. De voordeur moet versierd worden, misschien de oprit, de woonkamer,…

Music Maestro

Maak een playlist vol spooky Halloweenliedjes. Thriller van Michael Jackson, Halloween van de M-kids,.. Pas de playlist aan aan de leeftijd van je gasten.

Lights please

Halloween staat voor duisternis, donker en griezelig. Dim dus die lichten en creëer sfeer met kaarsen en lampionnen en [LINK_TEXT id=1]. Zorg voor de juiste mood: spooky, eng en typisch Halloween.

Heksenvingers en nepogen

Op Halloween geen potje chips en een stukje taart, maar griezelige spinnensoep, spookachtige cupcakes, horror-pompoensoep,…Met een enge naam kan je de kinderen al de stuipen op het lijf jagen.

KKKKnutselen

Maak een knutseltafel voor de kinderen waar ze leuke dingen kunnen maken:

Of maak een [LINK_TEXT id=7] waar de kinderen worden geschminkt in enge monstertjes.

Cheese

Leg dit griezelfeestje vast op de gevoelige plaat. Maak foto’s van alle gasten bij het binnenkomen en stuur ze achteraf op of mail ze door. Dat is een leuke herinnering voor de kinderen én de ouders.

Goodiebag

Geef eventueel een kleine goodiebag mee aan de kinderen als ze naar huis gaan. Een zakje met hun eigen knutselwerkje, wat snoepjes, wat zelfgemaakt lekkers,… Kijk even op Pinterest, een sociaalnetwerksite boordevol inspirationele foto's, daar vind je zeker een ideetje.

In de verkleedkoffer

Jij bent de gastvrouw, dus jij moet ook in het thema passen. Vergeet jezelf niet om te toveren tot een griezelig monster!

Partner Content