11x nostalgie: dit zullen jouw kinderen nooit meemaken

11x nostalgie: dit zullen jouw kinderen nooit meemaken

Vroeger was het internet een of ander raar beest, videospelletjes waren zo groot als een baksteen en de telefoon hing nog vast met een draad. Het zijn maar een paar dingen uit je jeugdjaren die jouw kinderen nooit zullen meemaken.

Dit zullen jouw kinderen nooit meemaken

Zonder GPS de weg vinden

Een handgeschreven wegbeschrijving of simpelweg de kaart erbij nemen? Check! Nu hoef je zelfs alleen maar je smartphone erbij te nemen en je weet in geen tijd waar je moet zijn.

Je favoriete CD vinden uit je collectie

Iedereen heeft het vast wel gehad: een dikke verzamelmap vol CD’s waar je een uur in moest zoeken tot je eindelijk de juiste vond. En op het einde van die CD weer heel het zoekproces herhalen natuurlijk.

De cassette omdraaien om het volgende liedje te horen

Nog iets langer geleden dan de CD: de cassette. Als aan de ene kant liedjes afgelopen waren, moest je het bandje omdraaien om de volgende nummers verder te laten spelen.

Wachten tot de telefoon vrij is om te bellen

Je moeder was aan de telefoon, maar jij wilde een vriendinnetje bellen. Dus moest jij maar geduldig wachten.

Ergens afspreken en wachten tot iedereen komt

Om 14u aan het bankje op het plein? Vroeger sprak je een plaats en een uur af en iedereen zorgde dat hij aanwezig was. Tegenwoordig sms’en we elkaar of spreken we af via Facebook. Tijd en uur? Het steekt zo nauw niet.

Een videoband terugspoelen

Wanneer je een film wilde bekijken die je broer of zus al een keertje had gezien, moest jij heel de film terugspoelen tot aan het begin.

Bestanden opslaan op een diskette

Een floppy disk of diskette was het medium bij uitstek op bestanden op te slaan. Vandaag zijn zelfs USB-sticks al bijna uit de tijd want we slaan alles online op.

Muziek luisteren via een Walkman

De struggle om dat gigantische ding overal mee naar toe te nemen om toch maar je favoriete muziek te kunnen beluisteren onderweg… Je kinderen gaan nooit weten hoe het voelt.

Wachten tot het rolletje van de wegwerpcamera is ontwikkeld

Een wegwerpcamera was het middel bij uitstek om mooie herinneringen vast te leggen. Om er dan nadien achter te komen dat de helft van de foto’s overbelicht, wazig of gewoon lelijk was.

Op het videospelletje blazen om het stof eraf te doen

Wat frustrerend was het als je videospelletje niet meteen wilde opstarten! Dat betekende: De cassette er uithalen, even flink op blazen en het spel werkte weer als nieuw.

Niet op het internet kunnen omdat iemand in huis aan het bellen is

Het eerste internet ging via een inbel-verbinding, wat wil zeggen dat het via de telefoonlijn gaat. Met als gevolg dat je niet kon telefoneren en internetten tegelijk.

Bron: Zappy Ouders – Beeld: Shutterstock

Deze artikels wil je vast ook even lezen:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)