16-jarige heeft dé oplossing voor een goed contact met je buren

Door De Redactie

Heb jij thuis ook een zoon of dochter zitten die praktisch in zijn/haar slaapkamer woont en niet meer buitenkomt? Thibaud Deurwaerder is amper 16, maar vond er een verbazingwekkend goede oplossing voor.

Met zijn website www.burenonline.com wil hij buren dichter bij elkaar brengen. De website kwam er in het begin van de zomervakantie: Thibaud verveelde zich, zijn vrienden waren op reis en een eindje verderop hoorde hij leeftijdsgenoten spelen. “Ik wou er graag gewoon naartoe gaan, maar zomaar contact opnemen met vreemden is echt niet zo makkelijk zonder ze bovendien lastig te vallen. De meeste mensen kennen hun buren tegenwoordig niet meer of weten niet hoe ze best te contacteren. In plaats van ze te leren kennen zijn we altijd maar té druk bezig”, vertelt Thibaud.

Thibaud vond het welletjes en startte zijn eigen private sociale netwerksite op om eenvoudig te communiceren met zijn buren. Hij spendeerde een groot deel van zijn vakantie aan het ontwikkelen en programmeren van de site en steekt er bovendien zijn eigen spaarcenten in om www.burenonline.com te onderhouden.

De opzet?Ik wil dat buren makkelijk met elkaar kunnen communiceren over de dagelijkse dingen in het leven. Dat kan gaan van zoeken naar gemeentelijke informatie, een babysit, een verloren kat… tot het berichten over de veiligheid in het dorp. Zie je dus bijvoorbeeld iets verdacht kan je het na registratie met elkaar delen, via de app, via e-mail of sms en dat volledig gratis en binnen een gesloten ICT-omgeving”, legt de 16-jarige uit. 

Partner Content