3 slingers om zelf te maken

Door De Redactie

Niks zo leuk als je huis voor elke gelegenheid te versieren met slingers en ballonnen. Alleen is het soms moeilijk om mooie versiering te vinden die er niet al te saai of alledaags uitziet. Deze 3 slingers kan je makkelijk samen met je kinderen maken en zijn een stuk origineler dan degene die je in de winkel vindt.
 

Vlaggenlijn van washi-tape

Washi-tape is makkelijk in gebruik. Met deze papiertape maak je vrij snel zelf een originele en unieke slinger waar ook je kinderen aan kunnen meehelpen.

Benodigdheden:

 • Een of meerdere rolletjes washi-tape. Aantal, kleur, dikte en design kan je zelf kiezen.
 • Een stuk touw of lint
 • Een schaar

Stap 1:

Knip je touw of lint af op de lengte die je wil. Reken er langs beide kanten echter steeds een extra stukje bij waar je geen washi-tape aanhangt, zodat je je slinger achteraf makkelijk kan ophangen.

Knip of scheur een stuk washi-tape en leg deze omgekeerd, met de niet-klevende kant op de tafel. Leg je touw of lint er bovenop en zorg ervoor dat het mooi in het midden ligt. Zo verlies je zo min mogelijk aan materiaal. Plooi nu de ene kant van het stukje over het andere en zorg ervoor dat je ze mooi op elkaar kleeft. Herhaal deze stap tot je vlaggenlijn volledig af is. Je kan hierbij variëren in lengte, herhaling en afstand tussen de vlagjes.

Stap 2:

Eens je al je stukjes washi-tape hebt gekleefd, is het tijd om er echte vlagjes van te maken. Dit doe je door telkens een driehoekje uit de stukjes te knippen.  Maar ook hier kan je in variëren. Misschien is een vlaggenlijn met  puntige, bolle/ronde of gekartelde vlagjes ook een leuk idee?

Vlaggenlijn van rietjes

Iedereen heeft rietjes in huis en gebruikt ze voor wat ze dienen, maar je kan er ook iets meer mee doen. Met een beetje handigheid, een handvol rietjes en een flink stuk touw maak je zelf in geen tijd een originele vlaggenlijn.

Benodigdheden:

 • Al dan niet doorzichtige rietjes. Per vlagje heb je 3 rietjes nodig.
 • Een lang stuk touw
 • Een schaar
 • Optioneel: plakband

Stap 1:

Knip een lang stuk touw af. Voor 5 vlagjes heb je ongeveer twee gespreide armlengtes aan touw nodig. Zorg er ook hier telkens voor dat je langs beide kanten een stuk overhoudt om de slinger achteraf makkelijk te kunnen ophangen.

Knip van drie rietjes de geplooide uiteindes af en schuif het touw door de rietjes heen. Het kan handig zijn om een van de uiteindes van je touw met wat plakband in te tapen zodat het  vlotter door de rietjes schuift.

Stap 2:

Eens het touw door de rietjes is geschoven, plooi je het in een driehoek. Hierbij ligt het eerste rietje recht. Het tweede ligt schuin; van rechtsboven naar links onderaan. Het derde rietje ligt opnieuw schuin, maar nu van rechtsonder tot linksboven. Op deze manier bekom je een driehoek waarvan het begin van het 1e rietje en het einde van het 3e rietje elkaar raken. Steek nu de rest van het lange touw opnieuw door het eerste rietje. Je eerste vlagje is klaar. Herhaal de stappen tot je touw bijna op is. Je bepaalt zelf hoeveel afstand je tussen je vlagjes laat.

Ballonnen ophangen voor een verjaardag is een traditie zo oud als de straat, maar door ze op te hangen als kersjes geef je er hedendaagse toets aan.

Kersenslinger met ballonnen

Benodigdheden:

 • Roze ballonnen – per koppeltje kersen heb je er twee nodig
 • Groen papier
 • Een schaar
 • Plakband
 • Een stuk touw

Stap 1:

Knip een stuk touw af van zo’n 20 à 30 cm en blaas de ballonnen op. Knoop het korte touw rond het lange touw en hang aan elke uiteinde een ballon.

Stap 2:

Knip blaadjes uit het groene papier. Per koppel kersen voorzie je twee blaadjes. Plooi ze bovenaan een stukje om, schuif het touw doorheen en kleef ze vast. Doe dit ook voor het tweede blaadje. Herhaal stap 1 en 2 tot je voldoende kersen aan je slinger hebt hangen.

Tip: In plaats van een gewoon stuk touw te nemen waar je de ballonnen aan vast knoopt, kan je ook ijzerdraad gebruiken. Zo kan ze zelf nog makkelijk manipuleren hoe ze uiteindelijk komen te hangen.

Partner Content