3 verrassende steden aan de Engelse kust

Door Rani Merckx

Engeland is dé locatie om er even tussenuit te knijpen. Je blijft dicht bij huis, maar toch heb je het gevoel dat je in een ver land vertoeft. Wij stippelden alvast 3 leuke citytrips voor je uit, aan de kust van Engeland!

Engeland is en blijft een absolute topbestemming om er even tussenuit te knijpen. Je blijft dicht bij huis, maar krijgt toch het gevoel dat je in een ver land vertoeft. Een citytrip naar de kust van The Land of Hope and Glory? Yes, please!

1.  Dover – een havenplaats in het graafschap Kent

Een juweeltje vol geschiedenis

Ga terug naar de romantische tijd waar vrouwen in vuurtorens op de uitkijk stonden om hun verloren mannen op zee veilig thuis te brengen. Generaties lang werden vuurtorens bewaakt, maar dezer dagen zijn het toeristische trekpleisters waar je geniet van een adembenemend panorama…

De South Foreland Lighthouse bijvoorbeeld is “een juweeltje vol geschiedenis”, zo klinkt het in de volksmond.

Laat je gidsen doorheen de geschiedenis, en blaas na de rondleiding uit in de charmevolleMrs Knott’s Tearoom‘ waar je in een woonkamer met bloemetjesbehang en meubilair uit de 19e eeuw geniet van een kopje Engelse thee en een scone.

42-40878887.jpg FR
South Foreland Lighthouse

Over land en zee

Op wandelafstand van de vuurtoren kun je de krijtrotsen van Dover bezichtigen. Het is zonder twijfel één van de spectaculairste landschappen van Engeland. Maak een uitgebreide wandeling op de wandelpaden naar de rotsen toe, met een uitzicht op de Franse kust en woeste golven die zich stukslaan tegen de rotsen.

Voor de kinderen

Het kasteel van Dover is er één uit ridderverhalen en is ook het grootste in Engeland. De klim naar het kasteel is al een belevenis op zich: het steekt hoog boven de witte krijtrotsen uit, met een adembenemende uitkijk op zee en haven.

De rondleiding die je door de middeleeuwen loodst, prikkelt werkelijk al je zintuigen. Van kamers die naar gesmolten kaarsen en gebraden vlees ruiken tot kamers die je katapulteren naar honderden jaren terug. Ook interessant zijn de geheime oorlogstunnels onder het kasteel.

42-42980326.jpg FR
Het kasteel van Dover

2.   Brighton – London by the sea

42-56645995.jpg FR
Het Royal Pavilion

Het fantasiepaleis van koning George IV

Wil je cultuur opsnuiven? Bezoek dan zeker het Royal Pavilion! Met zijn overweldigende design en prachtige plantentuin weet ie heel wat toeristen te lokken. Het paleis straalt een mengelmoes aan culturen uit met zijn herkenbare Chinese, Arabische en Indische accenten.

Voor de shopaholics

Funky cadeauwinkels, eindeloze pubs en restaurants, antiekwinkels en juwelen uit alle hoeken van de wereld: je vindt het allemaal in de sfeervolle winkelstraat North Laine.

42-25627431.jpg FR
Winkelstraat North Laine

Voor de kids

De pier van Brighton, opvallen doet ie zeker! Wat eens een rustige promenade was, is nu uitgegroeid tot een animatiepark met draaimolens, speelautomaten en vele restaurants. Terwijl de kinderen de pier onveilig maken in de botsauto’s, vertoef jij rustig op het strand. Voor ieder wat wils.

42-55768502.jpg FR
De pier van Brighton

3.  Isle of Wight, Shanklin – een romantisch, landelijk dorpje

13953450944_b39193b2ae_z.jpg FR

Een écht sprookjesbos

Waar sprookjes plots tastbaarder worden… Dat is het natuurpark Shanklin Chine. Het is één van de oudste toeristische trekpleisters, en ook de meest betoverende met zijn prachtige natuur, waterval, plantentuin en verborgen hoekjes.

jon_curnow.jpg FR

Old Village

In Shanklin Old Village lijkt het wel alsof de tijd heeft stilgestaan. Ouderwetse theehuizen, huisjes met rieten daken, kleine souvenirwinkels en boetieks vullen het straatbeeld.

Leuk om te doen: spring zeker eens binnen bij ‘King Harry’s Bar‘, een typische Engelse pub met een schilderachtig decor en een uitgebreide keuze aan bier.

4720647392_78dc933612_z.jpg FR
King Harry’s Bar

Voor de kids

Niet te missen in Shanklin is de pittoreske winkel Jurassic Jim fossielen, Afrikaanse kunst en historische pronkstukken worden tentoongesteld. Kinderen neuzen er uren rond in de wereld van Jurasssic Park, terwijl jij een praatje slaat met de verkoper.

Een andere kidstopper is Pirates Cove, een minigolf met een piratenthema: spelvreugde voor jong en oud!

martin_lewison.jpg FR
Pirates Cove

Nog meer vakantiekriebels:

Partner Content