Two female tourists looking at map, Plaza de la Virgen, Valencia, Spain

3 verrassende lente citytrips

Die eerste zonnestralen en langere dagen geven ons zin erop uit te trekken. Een nieuwe stad ontdekken, een terrasje doen of relaxen in een park. Ook op zoek naar een originele en voordelige citytrip? Hier ben je vast nog niet geweest!

Bezoek Robin Hood in Nottingham

In slechts anderhalf uur reis je met het vliegtuig naar Nottingham. Deze stad is verrassend en hip met coole bars, trendy shops en nieuwe restaurants. Robin Hood is hier de hoofdattractie met een standbeeld, een kasteel, een bierfestival én hij leidt je ook rond in de stad. Enkele highlights: een kerk omgetoverd in een bar, grotten en het Jamie Olivers restaurant.
(Brussel – East Midlands vanaf € 69 : www.flybmi.com)

City of caves in Nottingham

Trendy Ljubljana

Het oude centrum van de kleine Sloveense hoofdstad Ljubljana is grotendeels verkeersvrij. Hippe koffiebars en trendy winkeltjes wisselen elkaar af. Elke vrijdag is er in het stadscentrum een “Open Kitchen”. Het is een foodmarket waar je talrijke Sloveense gerechten kunt proeven die ter plaatse klaargemaakt worden. Open Kitchen vindt iedere vrijdag plaats van maart tot midden oktober. Combineer een verkenning van de stad met lekker eten tijdens een culinaire wandeling.

Leiden in teken van Mondriaan

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl in Leiden is opgericht, door o.a. Piet Mondriaan. Nederland viert dit met het feestjaar “Mondrian to Dutch Design”. Uiteraard is er ook in Leiden van alles te zien en te doen rond Mondriaan. Acteurs lezen Mondriaans theaterteksten, er zijn vele muziekconcerten en er is de tentoonstelling ‘Het Leids Wevershuis in Stijl’.

 

Lees meer:

 

Partner Content