3D kijken en spelen zonder brilletje

Door De Redactie
Nintendo stelde onlangs een nieuwe console voor: de Nintendo 3DS. En zoals de naam het al aangeeft, is het op deze draagbare console mogelijk om in 3D te spelen én films te kijken. Zonder speciaal brilletje!

Nintendo 3DS voegt op 25 maart een nieuwe dimensie toe aan de wereld van entertainment dankzij de release van de Nintendo 3DS. De Nintendo 3DS bevat twee schermen. Het onderste scherm is een touchscreen dat spelers kunnen bedienen met de telescopische stylus die in het systeem zelf bewaard wordt. Het bovenste scherm toont 3D-effecten zonder dat daar een speciale bril voor nodig is. Wie naar het scherm kijkt, heeft het gevoel door een raam naar een wereld te kijken waarin personages en objecten werkelijke diepte hebben. Het systeem is voorzien van een 3D-schuifknop die spelers het 3D-effect zelf op het meest gewenste niveau laat instellen. Het 3D-effect kan naar voorkeur van de gebruiker bijvoorbeeld worden ingesteld op het hoogste niveau, op een gemiddeld niveau, of helemaal worden uitgeschakeld.

De Nintendo 3DS heeft drie camera’s. Eén ervan is op de gebruiker gericht, terwijl de andere twee naar buiten zijn gericht. Met de twee camera?s aan de buitenzijde kan de gebruiker 3D-foto’s maken. Het grappige, standaard aanwezige spel Face Raiders™ vraagt spelers om grappige gelaatsuitdrukkingen op hun eigen gezicht te fotograferen. Als de slaapstand van de Nintendo 3DS is geactiveerd, kan hij ook dienstdoen als stappenteller. Op basis van de getelde stappen ontvangen gebruikers speelmunten die ze kunnen inwisselen voor extra content in compatibele spellen en toepassingen.

De ingebouwde Ouderlijk Toezicht-functie kan worden gebruikt om toegang tot internet of draadloze communicatie met een pincode te vergrendelen. Op dezelfde manier kan ook gebruik van het 3D-effect worden vergrendeld, of kunnen ouders de spellen die hun kinderen spelen beperken door een leeftijdsclassificatie in te stellen.

De StreetPass-functie op deze nieuwe console zorgt ervoor dat gegevens uitgewisseld kunnen worden met andere 3DS-systemen in de buurt. Zo kan je Mii-personages en hoge scores uitwisselen met vrienden. De SpotPass-functie kan verbinding maken met openbare hotspots en een draadloze internetverbinding thuis, zodat je regelmatig nieuwe content zoals filmpjes, downloadable games en updates kan ontvangen.

Elke Nintendo 3DS is voorzien van verschillende leuke spelletjes, toepassingen en functies. Zo kan je meteen aan de slag met het spel Face Raiders, , een spel dat spelers vraagt om grappige gelaatsuitdrukkingen op hun eigen gezicht te fotograferen. Of wat dacht je van Mii Maker? Deze toepassing bied je de mogelijkheid om heel makkelijk je eigen Mii-personage aan te maken, gebaseerd om een foto van jezelf! Verder wordt de console ook geleverd met 6 augmented reality-kaarten. Als de twee buitenste camera’s op zo’n kaart zijn gericht, kunnen ze die lezen om beelden en animaties tevoorschijn te “toveren”. Zo zal je verrast zijn als er plots een draak ui je keukentafel komt.

Tijdens de lanceringsperiode (vanaf de lancering op 25 maart tot begin juni) komen meer dan 30 spellen beschikbaar voor Nintendo 3DS-bezitters. Een greep uit het aanbod:

  • Pilotwings Resort
  • Nintendogs
  • Super Street Fighter IV 3D Edition

Partner Content