5 kindvriendelijke hondenrassen 

Door De Redactie

Als je een hond in huis wil halen, is het belangrijk dat die nieuwe huisgenoot goed past bij jezelf en je gezin, zeker als je kinderen hebt. Daarom geven we een overzicht van vijf hondenrassen die volgens hondenexpert Cesar Millan bekend staan om hun kindvriendelijke karakter.

Labrador retriever

Labradors behoren niet voor niets tot de meest populaire hondensoorten. Ze staan bekend als trouwe, gehoorzame dieren die graag in de buurt van mensen zijn. Daarom duiken ze ook vaak op als hulphond of blindengeleidehond. Labradors zijn meestal erg enthousiast en dus ideaal gezelschap voor kinderen.

Golden retriever

Golden retrievers zijn, net zoals labradors, ideale familiehonden. Het zijn vriendelijke, intelligente dieren die doorgaans makkelijk te trainen zijn. Bovendien zijn de meeste golden retrievers heel verdraagzaam tegenover kinderen en andere honden.

Beagle

Beagles staan bekend als vrolijke, vriendelijke en uitbundige honden. Ze zijn graag in het gezelschap van mensen en ze komen goed overeen met kinderen. In tegenstelling tot labradors en golden retrievers hebben deze honden een eigenwijs karakter. Hun opvoeding en africhting vraagt daarom vaak meer tijd.

Poedel

Poedels zijn intelligente, trouwe en aanhankelijke dieren. Bovendien zijn ze erg gehecht aan hun baasje en zijn gezin. Door hun levendige karakter vormen ze een ideale speelkameraad voor kinderen. Net zoals bij de Beagle vraagt ook de opvoeding van een poedel veel tijd, maar ze vinden het vaak heel leuk om nieuwe kunstjes te leren.

Ierse setter

Ierse setters zijn uitbundige honden die veel beweging nodig hebben. Het zijn intelligente, alerte en lieve dieren die het goed kunnen vinden met kinderen en andere (huis)dieren. Ze hebben een goed ontwikkeld jachtinstinct, waardoor ze soms eigenzinnig uit de hoek kunnen komen. Een goede training is ook hier de boodschap!

Meer lezen? We selecteerden nog een aantal interessante artikels:

 

Partner Content