Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

5 tips om meer te sparen

Door De Redactie
Je zal het misschien zelf al ondervonden hebben de laatste maanden, maar iedere maand een appeltje voor de dorst opzij zetten op de spaarrekening is niet zo evident meer. Met deze vijf tips zetten wij je graag op de goede weg om toch een maandelijks bedrag te sparen!

Jong begonnen, is half gewonnen

Start een spaarrekening voor je kinderen wanneer ze nog heel klein zijn en probeer iedere maand een vast bedrag over te schrijven op die rekening. Het best kan je hier met een doorlopende opdracht werken, zo sla je geen enkele maand over en zal je merken dat je na een aantal jaar een mooi bedrag bijeen gespaard hebt.

Spaar voor “iets”

Het is makkelijker om te sparen, als je iets concreets in gedachten hebt om voor te sparen. Misschien is de televisie hoog nodig aan vervanging toe. Of heeft de wagen al een vergevorderde leeftijd. Of misschien wil je gewoon je interieur laten schilderen door een professional!

Kies voor een hoog rendement

Heb je een mooi bedrag bijeen gespaard en heb je dit bedrag niet meteen nodig? Kies dan voor een andere spaarformule dan de klassieke spaarrekening. Zij leveren je vaak een hoger rendement op!

Vaste inkomsten op spaarrekening

Heb je er al eens aan gedacht om bepaalde inkomsten rechtstreeks op je spaarrekening te laten storten in plaats van op je zichtrekening? Het kindergeld bijvoorbeeld kan je meteen laten storten op de spaarrekening waardoor het vanaf dag één een hogere rente oplevert.

Positief saldo

Heb je op het einde een positief saldo op je zichtrekening? Zet de “overschot” dan op je spaarrekening!

Partner Content