Het jaar afsluiten met ‘n knal doe je hier!

Door Rani Merckx

Niks leuker dan op oudejaarsavond het jaar afsluiten in stijl, met een spetterend vuurwerk. Op deze 7 plaatsen zet je het nieuwe jaar gegarandeerd knallend in, letterlijk dan. Oefen alvast op je oh’s en ah’s !

Brussel

In Brussel vier je oud op nieuw op de esplanade van het Atomium met een prachtig vuurwerkspektakel. Voor het vuurwerk, om 22u30, geniet je van de hits van het voorbije jaar. Gevolgd door een voorstelling in de lucht om 23 uur, en een aftelmoment. Vanaf middernacht weerklinkt het vuurwerk door deze prachtige stad, een mooie lichtshow die maar liefst 17 minuten duurt.

Mechelen

Aftellen naar 2018 kun je ook op de Grote Markt in Mechelen. Dj Woody zal de meest vette beats naar boven halen, en ook Laston & Geo en Studio Brussel dj Stijn Van De Voorde zijn van de partij om jou een onvergetelijke nacht te bezorgen.

Antwerpen

Om 23 uur wordt het publiek al opgewarmd door de coverband Level Six aan de Scheldekaaien. Eén uur later tel je samen af met Julie Van Den Steen van radiozender MNM, en barst het vuurwerk los! Het beste zicht op al dat moois? Vanop het terrein op de Scheldekaaien, het wandelterras, en de Boeienweide vlakbij de voetgangerstunnel.

Gent

Op klokslag middernacht wordt het vuurwerk afgestoken op het romantische Portus Ganda aan de Nederschelde. Er wachten je (minstens) drie kussen voor een uitzonderlijk nieuw jaar! Vuurwerk en vlinders gegarandeerd!

Oostende

Het oude jaar uitwuiven met fonkelende lichten en luide knallen: het is een echte traditie geworden in Oostende. Elk jaar trekken duizenden mensen naar de kust om op het strand het nieuwe jaar goed in te zetten. Waar moet je zijn? Op de zeedijk, ter hoogte van het Kursaal.

Namen

In deze gezellige Waalse hoofdstad ontkurk je om middernacht champagne, geef je iedereen rondom jou drie kussen en geniet je van de feestelijke sfeer die de stad uitstraalt. Niet alleen het knallend vuurwerk, maar ook de magische lichten en de kerstmarkt zorgen voor een compleet plaatje. Point du Grognon, daar moet je zijn voor ‘n mooie vuurwerkshow.

Luik

Een niet te missen eindejaarsevenement in Luik is ongetwijfeld het vuurwerkspektakel op de Esplanade Saint-Léonard. Je kunt er om 23 uur al genieten van heerlijke champagne tegen een schappelijk prijsje.

Zélf vuurwerk in huis halen?

Wees dan voorzichtig en neem de nodige voorzorgsmaatregelen, zodat alles veilig verloopt.

Nog meer knallers:

Partner Content