7 Vlamingen op 10 hebben perfecte relatie

Door De Redactie

Meer dan 2.000 Vlamingen werden door CM ondervraagd over hun relatie met hun partner. Uit het onderzoek blijkt dat 7 Vlamingen op tien vindt de perfecte relatie te hebben. 79% van hen zegt nog steeds verliefd te zijn op zijn of haar partner!

77% van de respondenten beweert dat zijn of haar partner hem of haar compleet maakt. Maar toch blijkt uit het onderzoek dat het niet overal rozengeur en maneschijn is. Een kwart van de Vlamingen voelt zich niet altijd goed in zijn of haar relatie. Slechts 2,7% voelt zich aanhoudend slecht in de relatie.

Belangrijkste in een relatie

Uit het onderzoek blijkt dat Vlamingen praten (46,1%) het allerbelangrijkste vinden in een relatie. Meer nog dan trouw (26%), gelijke interesses (11%), romantiek (4%) of zelfs seks (2%).

Zo'n 74,5% vindt dat er in een relatie geen taboes mogen heersen. Een beetje opmerkelijk want tegelijk geeft 36,9% van de ondervraagden toe zelf geheimen te hebben voor de partner.

Clichés worden bevestigd

80% van de respondenten zegt tijd te investeren in de liefde, 21% beweert zelfs heel veel tijd in zijn of haar relatie te stoppen. 55,5% geeft ook toe dat een gezonde portie jaloezie tot elke relatie behoort.

Vrouwen die hun man gelukkig willen maken doen dit volgens het onderzoek door complimentjes te geven (50,2%), seks te hebben (47%) en vrijheid te gunnen (45,5%).

Vrouwen worden ook gelukkig wanneer hun partner hen complimentjes geeft (63,3%), hun ideeën gesteund worden (54,2%) en helpt bij huishoudelijke klusjes zonder dat het hem gevraagd wordt (46,2%).

Opnieuw beginnen?

Als ze opnieuw konden beginnen, dan zou 65% van de ondervraagden dit met dezelfde partner doen. 11% zou resoluut voor een andere partner gaan en 22% bleef het antwoord op deze vraag schuldig.

Verder werd ook duidelijk dat 1 Vlaming op 3 samen wil blijven met zijn of haar partner, ook al is hi of zij niet gelukkig. De voornaamste reden hiervoor? De kinderen (29,3%), de angst om alleen te zijn (19,3%) en financiële en materiële redenen (17,5%).

 

Partner Content