Getty Images

70 jaar Efteling: jullie mooiste herinneringen aan het pretpark

Door Elke Spelters

De Efteling bestaat deze week maar liefst zeventig jaar! De magische Droomvlucht, dwalen door het Sprookjesbos of de lucht uit je longen schreeuwen in De Vliegende Hollander: heel wat mensen hebben leuke momenten beleefd in het park. Wij vroegen op Facebook naar jullie mooiste herinneringen.

Of je nu bepaalde familietradities voortzet of je partner je ten huwelijk vroeg voor de neus van Langnek, wij waren enorm benieuwd naar jullie herinneringen aan sprookjespretpark Efteling.

Eftelingmuur

Nancy: “Ik was zes jaar toen ik voor ‘t eerst naar de Efteling ging. Een onvergetelijke ervaring, dus zodra ik zelf kinderen had, gingen we geregeld naar het park. We namen een foto van onze kinderen op een zingende paddenstoel en zo hebben we nu een hele fotocollectie. Ook de kleinkinderen kregen allemaal eenzelfde foto op de muur bij meme en opa. Onze eigen Eftelingmuur!”

Huwelijksaanzoek

Kristel: “Mijn man vroeg me ten huwelijk in een van de torentjes van het Eftelinghotel. Binnenkort zijn we 25 jaar getrouwd. Zowel onze tiende als twintigste huwelijksverjaardag hebben we in het hotel gevierd. Het blijft voor mij een bijzondere plek.”

Natte avonturen

Christina: “Ik heb de prille jaren meegemaakt dat er alleen het Sprookjesbos te vinden was. Ik was ongeveer zeven jaar toen we in de Efteling waren en er plots een enorme plensbui losbrak. Ettelijke jaren later viel mijn zoontje in de fontein van de Kikkerkoning. We linken de Efteling dus snel met natte avonturen.”

Hart verloren

Annelies: “Wij vierden onze trouwdag samen met onze gasten in de Efteling. Mijn man en ik verloren er tijdens onze jeugd ons hart. We gaan er iedere zomer en winter naartoe en de kindjes gaan al van kleins af aan mee en zijn even grote fan! Deze paasvakantie verbleven we voor het eerst in Bosrijk. Wij krijgen geen genoeg van de Efteling en al zijn wonderen en magie.”

Ezelsmuntje

Kirsten: “Mijn ouders hadden het niet breed, dus we gingen nooit op vakantie. Om de zoveel jaar brachten we weleens een bezoekje aan een pretpark of gingen we naar zee. Het was in 1993 dat ik voor het eerst naar de Efteling ging, ik was toen zeven jaar. Wat een magische sprookjeswereld, zo wonderlijk mooi. Voor mij was er niet meer nodig. Ik heb nog steeds de munt van de Ezel waar toen nog een jaartal op gedrukt werd. Een vijftal jaar geleden ben ik voor de tweede keer naar de Efteling geweest, samen met mijn neefje. En het was nog altijd even magisch! Ooit wil ik nog eens terug, maar dat laat ik geen 25 jaar meer duren.”

Paddenstoelenzoektocht

Els: “Betoverend was het als kind om muziek te horen komen uit de paddenstoelen. We hielden er een familietraditie aan over. Jarenlang motiveerden mijn ouders ons om tijdens een herfstwandeling te zoeken naar paddenstoelen en er onze oren tegen te leggen om te horen of de kaboutertjes thuis waren.’

Huwelijksreis

Katrien: “Zoveel mooie herinneringen. Als kind, als vrouw, als mama … Al zo lang ik me kan herinneren, ga ik minstens één keer per jaar naar de Efteling. We vinden het er zo leuk, dat mijn man me tien jaar geleden verraste met een paar dagen Efteling als huwelijksreis.”

Overkop

Jennifer: “De beste herinnering heb ik aan de paddenstoelen in het Sprookjesbos. Als kind zat ik erop, en jaren later ook mijn twee dochters. De Droomvlucht is onze favoriete attractie, maar ook de rollercoaster geeft mij nog altijd kriebels. Als kind ging ik er voor ‘t eerst overkop en nu is hij niet meer weg te denken bij een bezoek aan de Efteling.”

MEER LEUKE UITJES:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content