8 tips om geloofwaardig te liegen

Door De Redactie

Liegen is niet meteen een goede eigenschap, maar geef toe...soms komt het wel eens van pas om jezelf uit een benarde situatie te halen. Iedereen doet het! Er wordt zelfs gezegd dat iedereen minstens één keer per dag liegt. De kunst is alleen om het zo geloofdwaardig mogelijk te doen!

1. Maak oogcontact

Heel wat mensen gaan ervan uit dat leugenaars hen niet recht in de ogen kunnen of durven kijken. Focus je dus op oogcontact wanneer je een leugentje vertelt en je zal merken dat je geloofdwaardig overkomt!

2. Monotoon praten

Het klinkt misschien een beetje saai, maar wanneer je op monotone wijze praat zal je hele verhaal minder twijfel zaaien.

3. Hou je lichaamstaal onder controle

Probeer niet nerveus over te komen wanneer je een leugen vertelt. Ga dus niet aan je neus zitten krabben of laat je voet niet constant heen en weer wippen.

4. Praat duidelijk

Vertel je leugen zo duidelijk en samenhangend mogelijk. Gestotter, twijfels en gestamel wekken alleen maar twijfels op.

5. Hou het kort

Haal niet teveel details boven water, overdrijf niet en blijf bij je originele verhaal. Zo kan je jezelf achteraf moeilijker in problemen brengen wanneer iemand je vraagt om hetzelfde verhaal nog een keertje te doen.

6. Blijf bij het onderwerp

Sommige mensen proberen van onderwerp te veranderen om te testen of je liegt of niet. Voel je dat jij zo getest wordt? Veins dan vooral veel verbazing en zeg dat je nog even je verhaal wil afmaken.

7. Verdedig jezelf niet te veel

Typische voor leugenaars is dat ze heel verdedigend uit de hoek kunnen komen wanneer er vragen gesteld worden. Ze gaan soms zelfs zo ver dat ze de "ondervrager" van leugens betichten.

8. Haal die grijns van je gezicht

Soms heb je de neiging om te grijnzen wanneer je aan het liegen bent. Probeer dit te vermijden of je valt meteen door de mand.

Partner Content