80% van de Belgen doet aan ‘Staycation’

Door De Redactie

Binnen een aantal weken is het zomervakantie en de meesten onder ons zijn waarschijnlijk al druk bezig met het plannen van hun reis. Maar wist je dat maar liefst vier op vijf Belgen geneigd zijn om tijdens de zomervakantie minstens één week gewoon thuis te blijven? Tijdens die week doen ze zaken waar ze anders geen tijd voor hebben en maken ze tijd voor vrienden.

Wat betekent 'staycation'?

Uit een onderzoek van Kapaza.be blijkt dat vier op vijf Belgen tijdens de zomervakantie bewust een week op vakantie gaan in eigen huis. De meesten onder hen doen dat om wat klusjes op te knappen, de tuin te herinrichten of omdat een vliegvakantie niet past binnen het gezinsbudget. Die tendens wordt door trendwatcher Herman Konings ‘staycation’ genoemd. Het betekent dat mensen een vakantie in eigen huis verkiezen boven een vakantie op 'verplaatsing'.

Wie zijn vakantie in eigen huis spendeert, heeft niet alleen meer tijd om huishoudelijke taken uit te voeren. Mensen die thuisblijven, hebben ook de kans om wat meer af te spreken met familie of vrienden. Wil je de vakantiesfeer helemaal in huis halen? Nodig je vrienden en familie dan uit voor een heus tuinfeest bij jou thuis. Maak wat zomerse gerechten klaar en geniet van de ondergaande zon met een glaasje wijn in de hand. Wedden dat je je op een zomerse bestemming waant?

Mensen die op zoek zijn naar een goedkope barbecue of leuke tuinmeubelen moeten zeker eens een kijkje nemen op Kapaza.be.

Partner Content