Win een plekje voor Libelle’s Antwerp Diamond Day, onze exclusieve abonnee-dag (+ een échte diamant)!

Door De Redactie

Dat jij goud waard bent, lieve Libelle-abonnee, weten we maar al te goed. Daarom organiseren we op zaterdag 12 augustus een exclusieve Libelle’s Antwerp Diamond Day, waarbij we naar Antwerpen trekken voor een gezellig onderonsje. Benieuwd wat zo’n abonnee-dag precies inhoudt? Dat ontdek je hieronder!

Met Libelle op ontdekking in de Diamantstad

Antwerpen heeft een lange traditie als het op diamanten aankomt. Al in de 15de eeuw was de stad een belangrijk handelscentrum voor edelstenen. Tijdens de Gouden Eeuw bloeide de handel in de stad nog meer, mét diamanten in een glansrol. Zo werd Antwerpen in de 16de eeuw ’s werelds belangrijkste Diamantstad, een eretitel die de stad nooit meer heeft opgegeven.

Diamanthandelaars en -slijpers uit heel Europa vestigden zich in de stad aan de Schelde, waardoor de expertise alleen maar groter werd. In de 19de eeuw werd er ook steeds meer aan diamantbewerking gedaan, vaak door diamantairs uit India, die de kunst van het slijpen meesterlijk beheersten.

Het maakt dat Antwerpen nog steeds de Diamantstad bij uitstek is: maar liefst 85 procent van de ruwe diamanten en 50 procent van de geslepen diamanten wereldwijd reizen door Antwerpen.

Beleef een bijzondere abonnee-dag!

Op 12 augustus kun jij samen met Libelle Antwerpen als Diamantstad ontdekken, tijdens onze exclusieve Libelle’s Antwerp Diamond Day. Benieuwd wat er zoal op het programma staat?

1. Gratis toegang voor het DIVA-museum

Geen betere plek om meer te weten te komen over de boeiende diamantgeschiedenis van Antwerpen dan in het DIVA-museum, het museum voor diamant, juwelen en zilver. Je vindt er de mooiste collectie diamant, juwelen en zilver van de 15de eeuw tot vandaag, uit Antwerpen, Vlaanderen en de Lage Landen in een (inter)nationale context.

Via onze bijzondere abonnee-actie kun je gratis toegangstickets bemachtigen voor het DIVA-museum.

DIVA-museum, Suikerrui 17/19 – 2000 Antwerpen

2. Flaneer door de Gouden Straatjes

We starten om 13.45 uur aan het DIVA-museum, waar een gids je opwacht voor een heuse rondleiding door de Gouden Straatjes, hét modehart van Antwerpen. Tijdens de diamantwandeling word je volledig ondergedompeld in de wondere wereld van het hedendaagse juwelenontwerp. Om 16 uur trekken we samen naar het stadhuis, waar je wat lekkers te wachten staat!

3. Sip van een Diamond Cocktail

Klinken op een schitterende dag? Dat doen we in het prachtige vernieuwde stadhuis van Antwerpen, waar een overheerlijke cocktail voor je klaarstaat. En niet zomaar een cocktail, maar een Diamond Cocktail.

Elke cocktail bevat een steentje dat je ter plekke kunt laten keuren door een expert. Eén abonnee gaat naar huis met een échte diamant van 0,25 ct! Wie weet heb jij wel de échte in handen.

Waag je kans!

Wil jij hier absoluut bij zijn? Beantwoord dan snel onze wedstrijd- en schiftingsvraag en wie weet bemachtig jij wel een van de 25 plekjes voor onze superfijne abonnee-dag! Extra fijn: je mag een gast naar keuze meenemen om te genieten van deze fonkelende dag!

Meer leuke uitjes in Antwerpen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content