Tripje Zuid-Afrika? Deze adresjes moet je zeker bezoeken

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika herbergt heel wat prachtige pareltjes. Libelle ging er in maart op modereis en bezocht er een aantal topadresjes. Trek je ook naar het meest zuidelijke puntje van Afrika? Zet deze dan zeker op je to-dolijstje!

Farm Sanctuary Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Farm Sanctuary is een echt walhalla voor dieren. Het is het enige geregistreerde dierenasiel op het Afrikaanse continent voor dieren die gered werden van de voedselindustrie. Je kunt de dieren bezoeken op de boerderij én het varken Pigcasso, die het plezier van de schilderkunst ontdekt heeft. Hij maakt er prachtige schilderijtjes, zoals de echte Picasso.

De dieren worden er goed verzorgd en zien er ook echt gelukkig uit. Je kunt er bovendien verblijven in een loft of een suite. Kortom, een bezoekje meer dan de moeite waard!

Natuurreservaat Kogelberg

Een prachtig stukje natuur in West-Kaap, één van de negen provincies van Zuid-Afrika. Naast de drukte van Kaapstad vind je hier de rust van de natuur. In Kogelberg draait alles rond conservatie van de natuur en ecologie. Je geniet er dus op een milieuvriendelijke manier.

Bron: Monique Van Endert

Kogelberg is een beschermd natuurgebied waar er maar een minimale aanwezigheid van de mens is toegestaan. Er zijn enkel activiteiten toegestaan die de mooie natuur van het reservaat niet schaden. Dat betekent echter niet dat het er saai is. Je kunt er mountainbiken, wandelen, zwemmen, kajakken, vogels en walvissen spotten en nog veel meer. Verblijven doe je er in ecologische huisjes.

Beelden: Monique Van Endert

Lees ook:

Vorig artikel
VIDEO: Is dit hét origineelste souvenir aan je bruidsboeket?
Volgend artikel
De plek waar je het snelst kilo’s aankomt, zegt veel over de oorzaak

Beleef een onvergetelijke dag in het openluchtmuseum Bokrijk

Benieuwd waar onze huidige gebruiken en tradities vandaan komen? In het Openluchtmuseum Bokrijk ontdek je deze zomer hoe het verleden onze toekomst inspireert! Laat je onderdompelen in het verhaal over vakmanschap van vandaag, gisteren en morgen en steek zelf de handen uit de mouwen tijdens boeiende ateliers. Leer bijvoorbeeld brood bakken dankzij de workshop met sterrenchef Kobe Desramaults. Koop snel je ticket met korting en geniet met het hele gezin van een toffe uitstap.

€8.50 €12.50