Tripje Zuid-Afrika? Deze adresjes moet je zeker bezoeken

Tripje Zuid-Afrika? Deze adresjes moet je zeker bezoeken

Zuid-Afrika herbergt heel wat prachtige pareltjes. Libelle ging er in maart op modereis en bezocht er een aantal topadresjes. Trek je ook naar het meest zuidelijke puntje van Afrika? Zet deze dan zeker op je to-dolijstje!

Farm Sanctuary Zuid-Afrika

De Zuid-Afrikaanse Farm Sanctuary is een echt walhalla voor dieren. Het is het enige geregistreerde dierenasiel op het Afrikaanse continent voor dieren die gered werden van de voedselindustrie. Je kunt de dieren bezoeken op de boerderij én het varken Pigcasso, die het plezier van de schilderkunst ontdekt heeft. Hij maakt er prachtige schilderijtjes, zoals de echte Picasso.

De dieren worden er goed verzorgd en zien er ook echt gelukkig uit. Je kunt er bovendien verblijven in een loft of een suite. Kortom, een bezoekje meer dan de moeite waard!

Natuurreservaat Kogelberg

Een prachtig stukje natuur in West-Kaap, één van de negen provincies van Zuid-Afrika. Naast de drukte van Kaapstad vind je hier de rust van de natuur. In Kogelberg draait alles rond conservatie van de natuur en ecologie. Je geniet er dus op een milieuvriendelijke manier.

Bron: Monique Van Endert

Kogelberg is een beschermd natuurgebied waar er maar een minimale aanwezigheid van de mens is toegestaan. Er zijn enkel activiteiten toegestaan die de mooie natuur van het reservaat niet schaden. Dat betekent echter niet dat het er saai is. Je kunt er mountainbiken, wandelen, zwemmen, kajakken, vogels en walvissen spotten en nog veel meer. Verblijven doe je er in ecologische huisjes.

Beelden: Monique Van Endert

Lees ook:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)