Vrije tijd
Als je geen ‘pap’ meer kunt zeggen…
Een hapje te veel gegeten gisteren of vandaag? Deze tips helpen je erbovenop. Schep ze nog eens vol!
- Drink een glas warm water met een theelepel zuiveringszout of natriumbicarbonaat en een geut versgeperst citroensap. Dat neutraliseert de zuren in de maag.
- Een kop kamillethee neemt dat opgeblazen gevoel in je maag weg. Drink traag.
- Een oud Aziatisch trucje tegen brandend maagzuur: kauwen op een mix van zaadjes van anijs, dille, venkel en karwei – van alle vier evenveel.
- Gember (gemberthee of een stukje gekonfijte gember brengt je maag tot rust. Ook goed voor kinderen).
- Probeer tijdens het eten goed rechtop te zitten en drink pas na het eten. En wees voorzichtig met pepermunt, chocolade, kruiden, uien, kool, citrusvruchten, koolzuurhoudende dranken en kauwgum.
- Volle maag? Lig niet te plat en hou je bovenlichaam rechtop, zodat je geen last hebt van maagzuur.
Bron: Libelle 51
Lees verder na de reclame
Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)