Getty Images

Fan van ‘De Zeven Zussen’? Hier zijn nog meer boeken van Lucinda Riley

Door Marlies Picavet

Heb je de Zeven Zussen-reeks al verslonden en smaakt het naar meer Lucinda Riley? Dan is het absoluut de moeite om ook de andere boeken van haar te ontdekken. Wij kiezen er enkele uit en vertellen je graag waarom je ze gelezen moet hebben.

Lucinda als auteur

Lucinda Riley was met De Zeven Zussen niet aan haar proefstuk toe: ze schreef haar eerste roman al in 1992 (toen nog onder haar echte naam Lucinda Edmonds) toen ze met klierkoorts in bed lag en niet kon acteren. Meer over Lucinda’s leven vóór ze auteur werd, lees je hier.

Hoewel ze later in haar carrière stevig in haar schoenen stond, was haar zelfvertrouwen in het begin erg beperkt. Zo liet ze eens optekenen: “Ik weet nog dat ik mijn eerste boek aan mijn manager gaf in Londen en dat ik bedacht dat, als geen enkele uitgever het zou willen, ik dan zou stoppen met schrijven en psychologie zou gaan studeren. De inschrijvingsformulieren liggen zelfs nu nog in een lade in mijn bureau! Maar tot mijn grote verbazing kreeg ik diezelfde week nog aanbiedingen van verschillende uitgevers.”

Lucinda’s succes is sindsdien alleen nog maar gegroeid, maar haar integere visie op het schrijverschap was onwankelbaar: “Ik kijk niet naar wat voor boeken goed verkopen, maar wil boeken schrijven die ik zelf zou willen lezen, met plaatsen die ik ken en waar ik van hou als setting.”

Ook deze romans zijn de moeite waard

Benieuwd naar die andere boeken van Lucinda Riley? Hieronder vind je enkele van onze favorieten.

De geheimen van de kostschool

De geheimen van de kostschool

Waarover gaat het?

Op een kleine, exclusieve kostschool in Norfolk wordt een leerling dood aangetroffen. De schokkende gebeurtenis is volgens het schoolhoofd een tragisch ongeval, maar de politie is daar niet zo zeker van. Detective Jazz Hunter wordt op de zaak gezet en probeert door te dringen in de gesloten wereld van de kostschool. Maar al snel nemen de gebeurtenissen een verontrustende wending, en blijkt er veel meer aan de hand dan een noodlottig ongeval.

Jazz komt steeds meer te weten over de docenten, leerlingen en oud-leerlingen van de school, maar als een van de verdachten vermist wordt en er in de kelder een gruwelijke ontdekking gedaan wordt, weet Jazz dat ze snel moet handelen. De kostschool verbergt geheimen die duisterder zijn dan Jazz ooit had kunnen vermoeden …

Zeker lezen als …

 • je op zoek bent naar een spannende detectiveroman
 • je een andere kant van Lucinda Riley wilt ontdekken
 • de wereld van de Britse kostscholen je intrigeert

De orchideeëntuin

De orchideeëntuin

Waarover gaat het?

Als kind bracht Julia veel tijd door op het landgoed van Wharton Park, waar haar opa in een serre prachtige orchideeën verzorgde. Wanneer ze jaren later Wharton Park opnieuw bezoekt, merkt ze dat het landgoed inmiddels geërfd is door de knappe Kit.

Tijdens de renovatie van Wharton Park wordt een oud dagboek ontdekt dat weleens van Julia’s opa geweest zou kunnen zijn. Julia gaat op onderzoek uit en ontrafelt een familiegeheim, dat niet alleen het leven van iedereen op Wharton Park voor altijd veranderd heeft, maar ook Julia’s eigen leven in een heel nieuw daglicht zet.

Zeker lezen als …

 • je houdt van intriges
 • je hart sneller begint te slaan bij een onverwachte wending in een verhaal
 • je gefascineerd bent door de Britse adel
 • je gek bent op Downton Abbey en Bridgerton

Het meisje op de rots

Het meisje op de rots

Waarover gaat het?

Met een gebroken hart verlaat Grania New York om terug te keren naar haar ouderlijk huis aan de Ierse kust, waar ze het jonge meisje Aurora ontmoet. De twee krijgen een hechte band, en na een tijdje blijken hun families met elkaar verbonden te zijn.

Via een stapel oude brieven leert Grania over het verdriet dat de twee families al generaties lang achtervolgt. Zullen liefde en hoop in de toekomst het verdriet uit het verleden overwinnen?

Zeker lezen als …

 • je een mix van plotlijnen uit het verleden en heden kunt appreciëren
 • je esoterie interessant vindt
 • Ierland een speciaal plekje in je hart heeft

De lavendeltuin

De lavendeltuin

Waarover gaat het?

Na de dood van haar moeder erft Emilie het familiekasteel aan de zonnige Côte d’Azur. Daar ontdekt ze dat een van haar voorouders tijdens de oorlog een spion was in het bezette Frankrijk.

Hoe meer Emilie te weten komt over alle oorlogsgeheimen, hoe beter ze haar eigen familie in een nieuw daglicht kan plaatsen. Het kasteel blijkt een cruciale rol te hebben in het oplossen van de familieraadsels…

Zeker lezen als …

 • je geboeid bent door de Tweede Wereldoorlog
 • de Côte d’Azur een van je favoriete plaatsen is
 • je houdt van spanning in een verhaal

Het Italiaanse meisje

Het Italiaanse meisje

Waarover gaat het?

Rosanna is pas elf als ze de man van haar leven, de operastudent Roberto, ontmoet in het café van haar ouders in Napels. Roberto is zo onder de indruk van Rosanna’s stem dat hij haar ervan overtuigt dat ze net als hij een grootse toekomst in de opera heeft.

De paden van Rosanna en Roberto blijven elkaar kruisen, maar hun romance blijkt erg turbulent. En dan wordt Rosanna ook nog eens geconfronteerd met het verleden, dat hun geluk in de weg lijkt te staan.

Zeker lezen als …

 • je weg bent van grote liefdesverhalen
 • je je hart verloren hebt aan Napels en/of Londen
 • de pracht en praal van de operawereld je kan betoveren

De olijfboom

De olijfboom

Waarover gaat het?

Helena wordt tijdens een vakantie in Cyprus voor het eerst verliefd. Vierentwintig jaar later erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en neemt ze haar gezin mee om er de zomer door te brengen.

Maar een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde katapulteert haar terug naar haar verleden, en dat heeft grote gevolgen voor haar en haar gezin. En ook haar zoon heeft iets door…

Zeker lezen als …

 • je zelf op vakantie bent (of in de tuin van het zonnetje geniet) – geloof ons!
 • je minder houdt van een historische insteek
 • je houdt van ongewone vertellers (je bekijkt een deel van het verhaal door de ogen van Helena’s dertienjarige zoon)

De vlinderkamer

De vlinderkamer

Waarover gaat het?

Posy is dol op de natuur: als kind ving ze al vlinders met haar vader, ze is de eerste vrouwelijke studente plantkunde in Cambridge en ze vertoeft het liefst in haar idyllische tuin. Maar dan raakt het landhuis aan de tuin in verval en moet Posy het verkopen.

Plots komt Posy’s eerste vriendje Freddie opnieuw in haar leven nadat hij maar liefst 50 jaar geleden haar hart brak. Welk geheim verbergt hij, en wat heeft het landhuis ermee te maken?

Zeker lezen als …

 • je dol bent op tuinieren (tip: lees dit boek in jouw eigen tuin om helemaal in het verhaal te komen)
 • je houdt van een stevige portie romantiek
 • je graag mysteries ontrafelt

Bram en het droomengeltje

Bram en het droomengeltje

Waarover gaat het?

Dit is een speciaal boek in de lijst in twee opzichten: het is het allereerste boek dat Lucinda samen met haar zoon Harry schreef én het is een kinderboek.

Bram heeft een nieuw huis op het platteland, en dus ook een nieuwe kamer. Wanneer hij ’s nachts wakker wordt van een eng geluid, wil hij zo snel mogelijk terug naar de stad. Gelukkig heeft droomengeltje Lot zijn wens gehoord, en weet zij al precies hoe ze Bram kan helpen …

Met wondermooie illustraties van de Duitse illustrator Marie Voigt.

Zeker lezen als …

 • je je (klein)kinderen wilt laten kennismaken met de boeken van Lucinda Riley
 • een van je (klein)kinderen bang is in het donker
 • je houdt van prachtige illustraties

Bron: lucindariley.co.uk

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content