Anders reizen

Door De Redactie

Je hebt het gehad met all in hotels, groepsreizen met gepensioneerden en excursies met een stuk gekauwd programma. Gooi het dan eens over een andere boeg.

 

1. Reis om te geven

Stel je ten dienste van een ander in ruil voor kost en inwoon. Op sites zoals www.workaway.info vind je werkgelegenheid over de hele wereld. Of ga op zoek naar een goed doel, opgericht door Belgen in een ander deel van de wereld, zoals www.shangrilahome.org, www.littlehearts.be of www.caluna-world.com.

2. Herbron jezelf

Kies in plaats van een rustvakantie op een ligstoel, voor een rustvakantie in je hoofd. Talloze organisaties bieden tegenwoordig reizen aan met als thema ‘welzijn’. Yoga, meditatie en coaching vormen meestal een vast onderdeel van hun programma. Enkele tips: www.trans-humance.com, www.escapetoshape.com, www.caballito.be of www.absolutesanctuary.com. Of kies voor een Health Holiday en verlies die laatste hardnekkige kilo’s onder de Spaanse zon: www.renaissanceretreat.co.uk.

 

3. Go local

Verschillende touroperatoren bieden tegenwoordig homestays aan. In plaats van in een onpersoonlijk hotel, slaap je bij mensen thuis en eet je mee aan hun tafel. Surf naar www.prinsvanholapola.be voor een dergelijke ervaring mét je kinderen. Goedkopere alternatieven zijn couchsurfing (www.couchsurfing.org) en tablesurfing (www.tablesurfing.com) of The Ghetto Gourmet (www.theghet.com).

Partner Content